Articolul precedentRenunţarea
  Articolul următorSferturile unei competiții sportive

  Un răspuns neobișnuit de la Dumnezeu

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

  „Micuțul” meu fiu are deja nouăsprezece ani și este plecat la studii departe de casă. Rugăciunile mamei lui au crescut odată cu el și eu încerc să comunic cu el prin rețelele de socializare ca să îl sprijin în dificultățile pe care le are. Lubomir a învățat să-și gătească singur, să-și spele, să-și curețe locuința și să-și calculeze finanțele. Pe lângă studii, Lub (așa cum îi spunem eu și soțul meu) a căutat de lucru, dar nu a găsit un job care să-i permită să fie liber în Sabat. După una dintre conversațiile noastre, ne-am decis să postim și să ne rugăm. Dar situația s-a înrăutățit. Lui Lub i s-a stricat și telefonul, pentru cumpărarea căruia economisise bani câteva luni. Părea că Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni.

  Într-o dimineața devreme, pe când eram la muncă, în timp ce continuam să mă rog, am auzit o istorie minunată. L-am sunat pe Lub și i-am spus:

  – Am auzit istoria unui băiat de vârsta ta care studia în Polonia. Deși părinții îi plăteau taxele școlare, el trebuia să câștige ceva bani pentru mâncare, dar el, la fel ca tine, nu găsea un job, fapt pentru care i s-au terminat banii. Atunci, el i-a rugat pe părinți să-i trimită o sută de zloți polonezi (echivalentul a douăzeci și nouă dolari americani) pentru hrană. Părinții i-au trimis, dar, din greșeală, băiatul a aruncat odată cu gunoiul și acei bani. În acea seara, când a trebuit să plătească la magazinul alimentar, nu a găsit banii. Prietenul cu care era i-a plătit cumpărăturile. La întoarcere, băieții mergeau prin ploaie rugându-se și, la un moment dat, au văzut ceva ciudat pe asfalt. Da! Era o bancnotă de o sută de zloți!”

  Lub a răspuns:

  – E extraordinar! Azi am auzit și eu aceeași poveste chiar de la băiatul căruia i s-a întâmplat. Iar el e alături de mine. Îi voi da telefonul, pentru că vrea să-ți spună ceva.

  Tânărul m-a salutat și apoi a adăugat:

  – Mai există o mică parte cu care se continuă povestea. După ce am găsit banii pe asfalt, un om în vârstă, care mergea pe o bicicletă, s-a apropiat de mine, m-a oprit și mi-a spus: „Dumnezeu ia și tot El dă. Amintește-ți asta!” Apoi, a dispărut în întuneric.

  Chiar atunci am fost inspirată de Dumnezeu că acele cuvinte ale bătrânului erau pentru noi. Fiul meu găsește doar câte un job de câteva zile, dar pacea domnește în inima noastră pentru că Domnul ne încurajează cu cuvintele: „Dumnezeu ia și tot El dă. Amintește-ți asta!”

  Guadalupe Savariz de Alvarado

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Un uragan și o minune – partea 1

  Uraganul Maria a trimis valuri de apă care se strecurau în orice crăpătură, udând paturile, canapelele și covoarele, în timp ce noi ne căutam adăpost, rugându-ne pentru viața noastră în baie, sub chiuvetă și în dulapuri – rugându-ne chiar și când sunetele de afară ne anunțau că uraganul mai smulsese un acoperiș și îl izbise în fereastră. Orele nesfârșite s-au întins până s-a crăpat de ziuă. Potolește vânturile, Doamne, ne rugam noi, și fă ca furtuna să înceteze!

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Acele lecții importante

  Haideți să stăm la picioarele Lui și să bem din fântâna vieții veșnice, lăsând-o să ne potolească sufletul și să ne întărească în fiecare zi credința. Lecțiile pe care le învățăm, Dumnezeu știe, ne vor ajuta să devenim o versiune mai bună a noastră după ce le-am învățat.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...