Articolul precedentRenunţarea
  Articolul următorSferturile unei competiții sportive

  Un răspuns neobișnuit de la Dumnezeu

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

  „Micuțul” meu fiu are deja nouăsprezece ani și este plecat la studii departe de casă. Rugăciunile mamei lui au crescut odată cu el și eu încerc să comunic cu el prin rețelele de socializare ca să îl sprijin în dificultățile pe care le are. Lubomir a învățat să-și gătească singur, să-și spele, să-și curețe locuința și să-și calculeze finanțele. Pe lângă studii, Lub (așa cum îi spunem eu și soțul meu) a căutat de lucru, dar nu a găsit un job care să-i permită să fie liber în Sabat. După una dintre conversațiile noastre, ne-am decis să postim și să ne rugăm. Dar situația s-a înrăutățit. Lui Lub i s-a stricat și telefonul, pentru cumpărarea căruia economisise bani câteva luni. Părea că Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciuni.

  Într-o dimineața devreme, pe când eram la muncă, în timp ce continuam să mă rog, am auzit o istorie minunată. L-am sunat pe Lub și i-am spus:

  – Am auzit istoria unui băiat de vârsta ta care studia în Polonia. Deși părinții îi plăteau taxele școlare, el trebuia să câștige ceva bani pentru mâncare, dar el, la fel ca tine, nu găsea un job, fapt pentru care i s-au terminat banii. Atunci, el i-a rugat pe părinți să-i trimită o sută de zloți polonezi (echivalentul a douăzeci și nouă dolari americani) pentru hrană. Părinții i-au trimis, dar, din greșeală, băiatul a aruncat odată cu gunoiul și acei bani. În acea seara, când a trebuit să plătească la magazinul alimentar, nu a găsit banii. Prietenul cu care era i-a plătit cumpărăturile. La întoarcere, băieții mergeau prin ploaie rugându-se și, la un moment dat, au văzut ceva ciudat pe asfalt. Da! Era o bancnotă de o sută de zloți!”

  Lub a răspuns:

  – E extraordinar! Azi am auzit și eu aceeași poveste chiar de la băiatul căruia i s-a întâmplat. Iar el e alături de mine. Îi voi da telefonul, pentru că vrea să-ți spună ceva.

  Tânărul m-a salutat și apoi a adăugat:

  – Mai există o mică parte cu care se continuă povestea. După ce am găsit banii pe asfalt, un om în vârstă, care mergea pe o bicicletă, s-a apropiat de mine, m-a oprit și mi-a spus: „Dumnezeu ia și tot El dă. Amintește-ți asta!” Apoi, a dispărut în întuneric.

  Chiar atunci am fost inspirată de Dumnezeu că acele cuvinte ale bătrânului erau pentru noi. Fiul meu găsește doar câte un job de câteva zile, dar pacea domnește în inima noastră pentru că Domnul ne încurajează cu cuvintele: „Dumnezeu ia și tot El dă. Amintește-ți asta!”

  Guadalupe Savariz de Alvarado

  Un răspuns neobișnuit de la Dumnezeu - Devoțional femei. Chiar atunci am fost inspirată de Dumnezeu că acele cuvinte ale bătrânului erau pentru noi. Fiul meu găsește doar câte un job de câteva zile, dar pacea domnește în inima noastră pentru că Domnul ne încurajează cu cuvintele: „Dumnezeu ia și tot El dă. Amintește-ți asta!”
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...