Articolul precedentUrmează-Mă!
  Articolul următorEchipa de canoe

  Surpriză la apus

  Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. (Evrei 10:23)

  Pliveam florile, apoi mi-am ridicat privirea. Soarele mai întârzia jos, pe cerul de apus. Îmi plac peisajele pe care Dumnezeu le pictează pe cer la răsăritul și la apusul soarelui, așa că am continuat să plivesc aruncând tot mai des câte o privire spre vest. Așteptam apariția bogatei palete de culori a apusului. Am privit iar și iar, dar norii de deasupra dealurilor din vest rămâneau de aceeași culoare luminoasă. În cele din urmă, soarele s-a afundat dincolo de dealuri. Numai o mică strălucire banală mai rămăsese în urma lui. În câteva minute, chiar și acea strălucire s-a estompat. Întunericul avea să învingă în curând eforturile mele de a curăța florile de buruieni. Dezamăgită, m-am ridicat. Pe când mă îndreptam spre casă, o flacără de culoare mi-a atras atenția. Mi s-a tăiat răsuflarea. Zăpada de pe munții din estul văii noastre strălucea în roz. Norii de deasupra radiau oranj și violet. Culorile cerului s-au luminat – răsăritul radia împrăștiind lumina spre sud. Culorile dansau: când reliefate, când estompate, apoi din nou îndrăznețe.

  Rămăsesem în nemișcare. Ce frumusețe! Ce eleganță neașteptată! Fascinată, în tăcerea splendidă, am privit culorile din răsărit care treceau ușor făcând piruete. La urmă, culoarea s-a stins și dansul a încetat. Dar nu înainte ca Dumnezeu să îmi transmită o nouă înțelegere.

  Poporul lui Dumnezeu s-a rugat pentru Mesia timp de secole, dar El S-a întrupat doar atunci „când a venit împlinirea vremii” (Galateni 4:4). Sara s-a rugat pentru un copil zeci de ani, dar împlinirea promisiunii a fost amânată. Cu siguranță că Iosif s-a rugat pentru eliberarea din robie și din închisoare, dar captivitatea lui s-a întins peste ani. Estera s-a rugat și ea ca să fie anulat acel decret de decimare a poporului ei. Ioan Botezătorul s-a rugat să fie eliberat din închisoare. În loc de aceasta, a fost decapitat. De-a lungul secolelor, nenumărați alții care au suferit persecuții au fost încurajați de comentariul pe care Isus l-a făcut despre Ioan Botezătorul: „Nu s-a sculat niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Matei 11:11).

  Dumnezeu este mereu credincios – chiar și atunci când eu Îl implor și nu văd răspunsuri. În dezamăgire, uneori nu am văzut că existau binecuvântări și sub alte forme. Care sunt acele binecuvântări date de Dumnezeu în alte feluri?

  Doamne, Te rog, ajuta-mă astăzi să-mi deschid ochii, să văd dovezile dragostei Tale și să fiu recunoscătoare – oricare ar fi forma și modul în care Tu le transmiți.

  Helen Heavirland

  Surpriză la apus - Devoțional femei. Doamne, Te rog, ajuta-mă astăzi să-mi deschid ochii, să văd dovezile dragostei Tale și să fiu recunoscătoare – oricare ar fi forma și modul în care Tu le transmiți.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...