Articolul precedentBucurie în necaz
  Articolul următor5G

  Musafirul neașteptat

  Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea! (Psalmii 119:103)

  „Este o vizitatoare care a venit azi la biserică. Și-ar dori să petreacă ziua cu noi. Pot veni la noi la prânz, ea și fata ei?” Am încuviințat din cap a aprobare. Acum va trebui să ne înghesuim toți doisprezece în jurul micii mese pe care servim prânzul. Frumusețea aranjamentului mesei va fi tulburată de prezența mai multor farfurii și a veselei în plus. Doamne, vreau să sacrific frumusețea și ordinea de dragul oamenilor pe care Tu îi iubești, m-am rugat eu. Apoi musafirii au sosit.

  Din mașină a ieșit femeie care avea în mână o pungă de chipsuri pe jumătate consumată și cu cealaltă mână ținea un copil de patru ani, plin de viață. Am observat că femeia era bosumflată și că avea hainele cam murdare și în dezordine. Nu prea mă așteptam la așa ceva. I-am îmbrățișat și salutat pe toți cu un călduros „bun venit” și i-am poftit în sufragerie, unde musafira-surpriză s-a trântit în sofaua pentru două persoane, ronțăind zgomotos chipsuri. Mă întrebam în sinea mea: Nu știe că urmează să mâncăm o masă consistentă? Cu siguranță, la masă va lăsa deoparte chipsurile astea ieftine pentru hrana deosebită și apetisantă pe care noi, ceilalți, am pregătit-o. Dar, cu părere de rău (și dezgust), am văzut cum ea renunța la feluri de mâncare delicioase în favoarea sucului și a pâinii. Puținul pe care l-a servit din delicatesele noastre îl trata ca pe nimic. A intrat de câteva ori în discuție, poluând atmosfera spirituală.

  Doamne, am suspinat eu, cum să o tratez pe această femeie precum Hristos, în timp ce ea pare atât de departe de El? Ne-am mutat din nou în sufragerie și ea a reluat ronțăiala chipsurilor. Etica mea creștină începea să dea semne de oboseală. În cele din urmă, a plecat. Spălând vasele mai târziu, m-am rugat iar: Doamne, ai ceva să-mi spui, nu-i așa?

  Atunci, El mi-a vorbit: Invitată în atmosfera primitoare a Sabatului, această femeie nu a avut niciun fel reacție de bucurie sau de recunoștință; dar tu cum te porți când vii la Casa Mea? Ei i s-a oferit o masă îmbelșugată, însă ea a ales să nu mănânce; dar nu cumva și tu te abții când este vorba să servești din făgăduințele și din oferta Mea de dragoste și pleci încercând să-ți rezolvi singură problemele? În mijlocul conversației spirituale, ea a făcut comentarii necugetate; tu nu Îmi ignori vocea atunci când Eu încerc să fac relația Mea cu tine mai profundă?

  Dintr-odată m-am văzut pe mine în acea ipostază: lipsită de interes în ce privește privilegiul de a-L cunoaște mai bine pe Hristos, ronțăind din pâinea uscată a delectărilor mele substitutive, expunându-mi vocal ideile proprii în timp ce alții vorbesc.

  Orice formă ai folosi-o să ajungi la mine, Doamne, Te invit s-o folosești!

  Brenda Kiš

  Musafirul neașteptat - Devoțional femei. Atunci, El mi-a vorbit: „Tu nu Îmi ignori vocea atunci când Eu încerc să fac relația Mea cu tine mai profundă?” Orice formă ai folosi-o să ajungi la mine, Doamne, Te invit s-o folosești!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...