Articolul precedentDoamne, unde eşti?
  Articolul următorHotel de cinci stele

  Ca mine sau ca Dumnezeu?

  Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul. (Isaia 55:8)

  „Ar putea fi o idee bună să-ți iei o vacanță semestrul următor.” Atunci când am auzit aceste cuvine, m-am gândit în sinea mea: consiliera mea chiar vrea să spună să-mi iau un semestru liber? Apoi, ea mi-a explicat: „Adevărul este că ai prea multe credite de transferat la Universitatea din Arkansas și nu se acceptă atâtea. Dacă însă te decizi să mergi în altă parte pentru a face colegiul, este posibil să-ți accepte toate creditele.” Eram șocată. Prea multe credite? I-am mulțumit consilierei și am plecat acasă. Am intrat în sufragerie și am vorbit cu mama despre ceea ce mi se spusese, adică să îmi iau un semestru liber. Mama a considerat că este o idee bună, dar mie nu mi se părea așa. Când eram la liceu, un profesor vorbise la clasă despre cât de greu este pentru elevi să reia cursurile după ce au întrerupt anul școlar pentru un semestru. De aceea, eram hotărâtă să nu fac vreo întrerupere pe parcursul cursurilor și să termin școala cât mai repede. De asemenea, îmi propusesem ca țintă să am absolvirea înainte de a împlini douăzeci și cinci de ani, într-o universitate creștină adventistă din Texas. Nimic nu ar fi trebuit să îmi schimbe planurile. Atunci când i-am vorbit mamei despre îngrijorarea mea, ea mi-a spus să mă rog Domnului și să-I cer ajutorul. M-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu un semn. I-am cerut ca școala să-mi trimită un e-mail pe 3 ianuarie, la ora opt dimineața, în care să-mi spună că grupa mea a fost suspendată din cauza puținelor înscrieri ale elevilor.

  Pe 3 ianuarie, m-am conectat la contul meu de pe pagina web a instituției și am găsit în inbox exact semnul cerut de la Dumnezeu! Mi-am luat liber acel semestru. Aceasta s-a transformat într-o binecuvântare, pentru că, cinci săptămâni mai târziu, mama mea a avut o problemă de sănătate la coloana vertebrală și nu a mai putut să muncească dimineața, așa cum obișnuia, făcând curățenie într-o clădire de birouri. Dar Dumnezeu m-a binecuvântat pe mine cu posibilitatea preluării acestui job matinal și, așa, mama nu s-a mai îngrijorat că-și va pierde serviciul. Dumnezeu m-a ajutat să adun destui bani pentru a urma cursurile colegiului creștin din Texas și am absolvit chiar înainte de douăzeci și cinci de ani. Chiar dacă doream ca viața mea să meargă într-un anumit mod, Dumnezeu a avut o cale mai bună. El cunoștea ce urma să i se întâmple mamei și a condus-o pe consiliera mea să-mi recomande să iau o pauză de la școală.

  Haley Robinson

  Ca mine sau ca Dumnezeu? - Devoțional femei. Chiar dacă doream ca viața mea să meargă într-un anumit mod, Dumnezeu a avut o cale mai bună. El cunoștea ce urma să i se întâmple mamei și a condus-o pe consiliera mea să-mi recomande să iau o pauză de la școală.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...