Articolul precedentDomnul mă aude
  Articolul următorSăritura cu prăjina

  Pe cine reflectăm?

  Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus. (1 Ioan 2:6)

  Când eram mai tânără, mă amuzam atunci când cineva suna la telefon și confunda vocea mea cu cea a mamei mele. Primele dăți când s-a întâmplat, credeam că ei glumesc, dar, în curând, am realizat că ei chiar credeau că vorbesc cu mama. Uneori îmi plăcea să pretind că sunt mama – bineînțeles, până la urmă recunoșteam că am glumit și persoana de la capătul firului exclama: „Ai vocea la fel ca a mamei tale!”

  Dar nu doar vocea similară este ceea ce mă face să mă asemăn cu mama mea. Pe măsură ce trec anii, chiar mă asemăn tot mai mult cu ea. Mama a fost cea mai bună prietenă a mea și am descoperit că nu era surprinsă de cuvintele sau de acțiunile mele. Ea mă cunoștea atât de bine, încât știa cum voi acționa și reacționa în aproape orice situație. Și toți îmi spun că le amintesc de mama mea.

  Înțelegerea acestui fapt mă determină să fiu mai modestă și încep să mă întreb dacă le amintesc oamenilor și despre Tatăl ceresc. În definitiv, sunt fiica Lui. Dar cât de evidentă este legătura mea cu El? Vorbesc și acționez diferit atunci când îi am în preajmă pe membrii bisericii? Sau sunt aceeași, fie că am în jur credincioși sau necredincioși?

  Petru îi sfătuiește pe cititori să reflecte asemănarea cu Dumnezeu în fiecare domeniu al vieții lor. „Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin”(1 Petru 4:11). Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Naudina C. Punch

  Pe cine reflectăm? - Devoțional femei. Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...