Frumusețile lumii noastre

  Să se bucure cerurile şi să se înveselească pământul; să mugească marea cu tot ce cuprinde ea! Să tresalte câmpia cu tot ce e pe ea, toţi copacii pădurii să strige de bucurie. (Psalmii 96:11,12)

  Vântul de mai unduiește florile de liliac. Aceasta este luna în care Dumnezeu suflă asupra grădinii și ne umple zilele cu aromele florale pure de polen dulce și cu prospețime de iasomie. Luna aceasta este, mai presus de toate, luna liliacului.

  Micuțele flori liliachii scuturate de pe codița lor delicată sunt împrăștiate toată ziua de briza blândă peste solul grădinii. Seamănă cu niște steluțe – petale cu aromă exotică ce se furișează diminețile în grădini cu prezența lor încântătoare.

  Odată cu desfătarea aromei de liliac vine și efectul excepțional al brizei matinale sub care tulpinile se arcuiesc, iar glasul enigmatic al copacilor este animat. Boarea aceasta domoală face să răsune frunzele, leagănă zgomotosul complex de căsuțe ale păsărilor și ale altor locuitori din curtea mea.

  Și acolo, în mijlocul tuturor, Se află Dumnezeu – modelând și schimbând inima mea însetată de asigurări și făcând promisiuni sufletului meu care tânjește după ele.

  Și ascult. Și aud. Și văd, de asemenea, simboluri ale dragostei Sale împrăștiate printre florile grădinii: naștere, moarte, înviere – arhetipuri ale paradigmelor raseiumane.

  Mă gândesc la ce au simțit Adam și Eva văzând consecințele păcatului năruind prețioasa lor locuință.

  Regrete.

  Tensiune.

  Apoi i-am văzut ștergându-și lacrimile vărsate pentru un vis pierdut din cauza unui șarpe. Toată slava era pierdută. Orice privilegiu fusese înlăturat – până când în grădină s-a auzit glasul lui Dumnezeu în răcoarea dimineții. Ei L-au văzut adunând lumea în palmele Sale și apropiind-o de inima Lui caldă (vezi Geneza 3:15).

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Olga Valdivia

  Frumusețile lumii noastre - Devoțional femei. O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...