Frumusețile lumii noastre

  Să se bucure cerurile şi să se înveselească pământul; să mugească marea cu tot ce cuprinde ea! Să tresalte câmpia cu tot ce e pe ea, toţi copacii pădurii să strige de bucurie. (Psalmii 96:11,12)

  Vântul de mai unduiește florile de liliac. Aceasta este luna în care Dumnezeu suflă asupra grădinii și ne umple zilele cu aromele florale pure de polen dulce și cu prospețime de iasomie. Luna aceasta este, mai presus de toate, luna liliacului.

  Micuțele flori liliachii scuturate de pe codița lor delicată sunt împrăștiate toată ziua de briza blândă peste solul grădinii. Seamănă cu niște steluțe – petale cu aromă exotică ce se furișează diminețile în grădini cu prezența lor încântătoare.

  Odată cu desfătarea aromei de liliac vine și efectul excepțional al brizei matinale sub care tulpinile se arcuiesc, iar glasul enigmatic al copacilor este animat. Boarea aceasta domoală face să răsune frunzele, leagănă zgomotosul complex de căsuțe ale păsărilor și ale altor locuitori din curtea mea.

  Și acolo, în mijlocul tuturor, Se află Dumnezeu – modelând și schimbând inima mea însetată de asigurări și făcând promisiuni sufletului meu care tânjește după ele.

  Și ascult. Și aud. Și văd, de asemenea, simboluri ale dragostei Sale împrăștiate printre florile grădinii: naștere, moarte, înviere – arhetipuri ale paradigmelor raseiumane.

  Mă gândesc la ce au simțit Adam și Eva văzând consecințele păcatului năruind prețioasa lor locuință.

  Regrete.

  Tensiune.

  Apoi i-am văzut ștergându-și lacrimile vărsate pentru un vis pierdut din cauza unui șarpe. Toată slava era pierdută. Orice privilegiu fusese înlăturat – până când în grădină s-a auzit glasul lui Dumnezeu în răcoarea dimineții. Ei L-au văzut adunând lumea în palmele Sale și apropiind-o de inima Lui caldă (vezi Geneza 3:15).

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Olga Valdivia

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...