Articolul precedentExperienţe pe vârful muntelui
  Articolul următorSteaua cu cinci colțuri

  Stând neclintiți

  Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. (Efeseni 6:10)

  Dimineața de azi a fost binecuvântată deoarece am citit Efeseni, capitolul 6. Pavel își încheie scrisoarea sa către iubiții lui efeseni, spunându-le: „Întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui” (versetul 10). Nu ştiu cum este în cazul vostru, dar, uneori, eu nu mă simt puternică așa cum ar trebui. Totuși, aici Pavel ne reamintește că putem fi puternici în Domnul și în puterea tăriei Lui. Nu este puterea sau tăria noastră; este puterea lui Dumnezeu!

  Pavel elaborează subiectul primirii puterii în versetele 11-18. Trebuie să îmbrăcăm întreaga armură a lui Dumnezeu. Observați că este armura lui Dumnezeu, nu a noastră. Noi nu suntem la același nivel cu puterea Diavolului. El se furișează continuu pentru a descuraja, distruge și ruina. Totuși, cu armura lui Dumnezeu suntem chemați să luăm poziție hotărâtă împotriva atacurilor vrăjmașului. „De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul” (versetul 13).

  Ați observat? După ce ne punem armura, suntem chemați să stăm în picioare. Nu suntem chemați să luptăm; aceasta este treaba lui Dumnezeu. Promisiunea făcută împăratului Iosafat este valabilă și pentru noi: „Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu” (2 Cronici 20:15).

  Dar simțiți uneori că viața este atât de complicată, încât nu mai puteți nici măcar să stați în picioare? Curaj! Dumnezeu ne poate face să stăm în picioare (2 Corinteni 1:21). El ne dă putere, dacă suntem îmbrăcați cu armura Sa, care este formată în majoritate din arme defensive: brâul adevărului, platoșa neprihănirii (Hristos este neprihănirea noastră – 1 Corinteni 1:30), încălțămintea Evangheliei păcii, scutul credinței (prin credință noi putem sta în picioare – 2 Corinteni 1:24) și coiful mântuirii. Singura armă ofensivă este sabia, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Așa cum Isus a folosit Cuvântul pentru a-l învinge pe Satana în pustie, tot la fel și noi avem această armă la dispoziție. Și, în sfârșit, Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Myrna L. Hanna

  Stând neclintiți - Devoțional femei. Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...