Articolul precedentRugăciunea şi mulţumirea
  Articolul următorNici măcar jumătate

  Deschide-mi inima!

  Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul. (1 Ioan 3:18)

  Lily este o cățelușă din rasa prepelicar. Am cumpărat-o când avea aproape un an. Proprietara ei originară, mama soțului meu, a decedat. Lily s-a atașat repede de noi, de celălalt câine și de cele trei pisici ale noastre. Lily cunoaște fiecare membru al familiei și îi consideră pe toți membrii „haitei” ei.

  Atunci când soțul meu, Cal, se pregătește să o scoată la plimbare pe Lily și eu sunt încă în casă, ea nu părăsește curtea. Își întoarce mereu capul și se uită după mine. În momentul în care apar, este foarte fericită și gata de plecare. Uneori, Cal se mai oprește să stea de vorbă cu câte un vecin. Cât timp soțul stă de vorbă, Lily se oprește și nu merge mai departe.

  De curând a apărut un câine în vecini. Se numește Barney și a intrat în curtea noastră. Este un câine mic și brun care locuiește peste stradă. Este tare drăgălaș și nu se poate abține să nu mănânce resturile rămase în farfuria lui Lily. Vizitele lui au devenit obișnuite și, odată cu ele, a învățat și Lily să-l accepte.

  Într-o zi, vremea era atât de ispititoare, încât m-am decis să fac o plimbare cu Lily. Am luat lesa și am plecat pe stradă, la vale. Din nefericire, Barney, aflat în curte, ne-a văzut și s-a decis să ne urmeze. Aceasta însă m-a neliniștit, pentru că el nu avea lesă. Mă temeam că nu va fi în siguranță în mijlocul traficului. Am început să-l gonesc acasă. Barney a ascultat și s-a făcut că se întoarce acasă. Lui Lily nu i-a plăcut acest lucru. Ea dorea să se plimbe, însă doar dacă era și Barney cu noi. Tot întorcea capul de jur împrejur, căutându-l din priviri pe Barney, și nu a vrut să mai înainteze. Nu puteam să o plimb mai departe. Frustrată total, a trebuit să mă întorc acasă.

  Eram consternată: cât de repede s-a atașat Lily de Barney. Parcă făcea parte din familia noastră! În sinea mea eram și puțin supărată pe Lily, întrucât credeam că ne este devotată și loială doar nouă ca familie. Lily m-a învățat totuși ceva: ea a fost dispusă să-i primească și pe alții în „haita” ei, lucru care este dificil pentru mine. Dragostea din inima mea trebuie să crească nu numai pentru membrii familiei, ci și pentru cei din afara ei.

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rosemarie Clardy

  Deschide-mi inima! - Devoțional femei. Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...