Articolul precedentGreutăţile financiare
  Articolul următorA cincea roată

  Iertarea

  Fii credincios până la moarte, şi-ţi voi da cununa vieţii. (Apocalipsa 2:10)

  Soțul meu, Norman, și cu mine am așteptat cu nerăbdare să apară mașina de teren cu inscripția: „Un ciobănesc la fiecare transport.” Acest vehicul aducea câte un ciobănesc german care era dat spre adopție. O doamnă a pășit afară din mașină și o frumoasă femelă de ciobănesc, de culoare maro-roșcată, a sărit cu prudență afară. Doamna a spus: „Ea e Angel.” M-am aplecat să o mângâi, dar ea a sărit peste formalități și m-a lins pe obraz. A fost dragoste la prima vedere. Nu mai este nevoie să spun că am păstrat-o.

  Dar curând s-a dovedit că Angel suferea de anxietatea despărțirii, lucru evidențiat de zgârieturile lungi lăsate pe ușă de câte ori plecam de acasă. Am iertat-o, pentru că ştiam că se temea că nu o să ne mai întoarcem la ea. Am crezut că îi va plăcea să meargă în gradina generoasă din spatele casei noastre, care era îngrădită. Însă ea se sprijinea în ușă și tremura vizibil sau sărea iute gardul de 120 de centimetri pentru a mă urma oriunde mergeam. Am iertat-o pentru că știam că se simțea în siguranță în prezența mea.

  Angel simțea nevoia să ne protejeze, păzind mereu întreaga proprietate. Foloseam o zgardă pentru a o avea sub control și am angajat un dresor, dar cu mici rezultate. Rar se simțea îndeajuns de relaxată pentru a se lăsa mângâiată atunci când aveam musafiri. Dar am iertat-o, știind că ea percepea pe aproape oricine ca pe un potențial pericol pentru noi. Făcea doar ceea ce credea că trebuie să facă: să ne protejeze. Nu suporta deloc să fie băgată în cușcă. De fapt, și-a rupt buza destul de grav atunci când am lăsat-o la un adăpost de animale pentru a merge într-o excursie. Am fost nevoiți s-o ducem la o clinică veterinară de urgență să-i trateze buza ruptă. Dar am iertat-o; își căuta familia.

  Dacă era în casă cu Norman și cu mine, era foarte gingașă și iubitoare. Am petrecut mulţi ani frumoși împreună. Pe la doisprezece ani, picioarele din spate i-au devenit mai slăbite, iar plimbările noastre s-au mai scurtat. Într-o noapte s-a îmbolnăvit. Atunci când am dus-o la spitalul veterinar, era deja într-o stare critică și am fost sfătuiți să-i curmăm suferința. Cu inimi grele și lacrimi amare, ne-am luat la revedere de la prietena noastră problematică, dar credincioasă.

  Ori de câte ori mă gândesc la Angel, mă gândesc că mulți dintre noi luăm decizii neînțelepte când suntem nesiguri, când ne temem sau când suntem singuri. Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Rose Neff Sikora

  Iertarea - Devoțional femei. Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...