Articolul precedentBatjocura şi dispreţul
  Articolul următorCinci cercuri olimpice

  Pace în mijlocul furtunii

  S-a stârnit o mare furtună de vânt care arunca valurile în corabie, aşa că mai că se umplea corabia. Şi El dormea la cârmă pe căpătâi. Ucenicii L-au deşteptat şi I-au zis: „Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?” El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare. (Marcu 4:37-39)

  Tremuram de frică atunci când împachetam hainele și le așezam în valiza de voiaj. Soțul meu a sugerat să împachetăm doar câteva lucruri și strictul necesar, apoi să le lăsam la spitalul din apropiere, unde el lucra. Ne pregăteam pentru Irma, un uragan de categoria 5. Imaginile și filmările unor zone distruse de Irma îngreunau situația. Scenarii dintre cele mai dezastruoase îmi treceau prin minte. O voi mai putea vedea pe fiica mea de un an și trei luni crescând mare? Va mai avea șansa să crească mare? Atunci am căzut pe genunchi. Eram singură în dormitor și în tăcere am strigat către Domnul, cerându-I să aibă milă de noi. Tot restul dimineții m-am menținut ocupată cu ultimele pregătiri ca să reușesc să mă mai liniștesc. De asemenea, am încetat să mă uit la filmări cu furtuna. Dar de fiecare dată când soțul meu vedea vreun clip și îi priveam din bucătărie înfățișarea, știam că nu este bine. Încerca să nu exprime frica, dar i-o vedeam în privire. Era datoria lui să ne protejeze, dar el era depășit de situație. Nici nu știa cât de mult sufăr pentru el.

  Pe la prânz am hotărât să mai avem un moment de închinare cu familia. În Marcu 4:35-41 am citit despre Isus care a liniștit furtuna după ce a fost trezit de ucenicii Săi speriați. După calmarea furtunii, Isus S-a întors către ucenici și i-a întrebat de ce le era atât de frică. Pe când citeam din Scriptură, simțeam că întrebarea mi-era pusă mie. M-am rugat, dar tot mi-era frică. M-am rușinat. Pentru a încheia devoționalul, L-am rugat pe Dumnezeu să-mi întărească El credința, ca să nu mă mai îngrijorez. M-am prăbușit în fotoliu și am privit-o pe fiica mea. Era în totală necunoștință despre ceea ce se întâmpla în jur și râdea, jucându-se și alergând prin casă, ca de obicei. Am învățat de la fetița mea de un an și trei luni cum să fiu calmă. Isus a spus: „Dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor” (Matei 18:3).

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Jodian Scott-Banton

  Pace în mijlocul furtunii - Devoțional femei. În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...