Articolul precedentCalea răbdării
  Articolul următorCinci seturi maximum

  Cea mai dragă mamă

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Cu zece ani în urmă, am prezentat un devoțional intitulat „Onorarea părinților”. Pe atunci nu aveam posibilitatea de a o avea în îngrijire pe mama mea, care la acea dată avea 93 de ani. Acum însă, draga mea mamă locuiește cu noi și are 104 ani.

  Sunt mândră să fiu fiica lui Sallie Mozelle Giles, născută în micul oraș Ninethy-Six, Carolina de Sud, Statele Unite, în 1914. Părinții ei erau fermieri, care însă nu erau proprietarii terenului respectiv, ci îl aveau în arendă. Ei, copiii, lucrau pământul cu tatăl lor, care îi muncea necontenit, de dimineață până seara. Totuși, în fiecare săptămână făceau pregătiri pentru a merge la biserică duminica, memorând și recitând capitole din Biblie și poezii creștine.

  Pentru că la șaptesprezece ani contesta deciziile tatălui ei, mamei mele i se dădea ca pedeapsă să învețe poezii dificile, ceea ce mai târziu a contribuit la interesul ei pentru cărți, poezii și Scriptură.

  Mama ne-a povestit cum sclavi fugiți veneau la familia ei seara târziu pentru a cere hrană și adăpost. Tatăl ei le oferea ajutor temporar, rugându-se cu ei până venea timpul plecării. Ea povestea cât de greu au crescut și cum Duhul lui Dumnezeu a acționat pe căi misterioase pentru a-i ajuta familia, inclusiv atunci când casa lor a ars, lăsându-i doar cu hainele de pe ei. Ne-a povestit și despre visele pe care le-a avut cu Isus care îi arăta calea. Pe măsură ce mama s-a maturizat în Hristos și în harul Său și și-a predat Lui viața în mod complet, problemele de sănătate cu care se luptase din tinerețe și pentru care era spitalizată în fiecare an s-au diminuat. În ciuda faptului că medicii nedumeriți nu știau să pună un diagnostic afecțiunii ei, ea s-a vindecat și, prin sângele lui Isus și prin harul Său, nu a mai fost internată de cincizeci și doi de ani. Atunci când mama a aflat de Sabat, le-a spus și vecinilor, prietenilor și familiei despre descoperirea ei.

  Să am grijă de ea este o onoare pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt.

  Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Sylvia Giles Bennett

  Cea mai dragă mamă - Devoțional femei. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...