Cea mai dragă mamă

Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

Cu zece ani în urmă, am prezentat un devoțional intitulat „Onorarea părinților”. Pe atunci nu aveam posibilitatea de a o avea în îngrijire pe mama mea, care la acea dată avea 93 de ani. Acum însă, draga mea mamă locuiește cu noi și are 104 ani.

Sunt mândră să fiu fiica lui Sallie Mozelle Giles, născută în micul oraș Ninethy-Six, Carolina de Sud, Statele Unite, în 1914. Părinții ei erau fermieri, care însă nu erau proprietarii terenului respectiv, ci îl aveau în arendă. Ei, copiii, lucrau pământul cu tatăl lor, care îi muncea necontenit, de dimineață până seara. Totuși, în fiecare săptămână făceau pregătiri pentru a merge la biserică duminica, memorând și recitând capitole din Biblie și poezii creștine.

Pentru că la șaptesprezece ani contesta deciziile tatălui ei, mamei mele i se dădea ca pedeapsă să învețe poezii dificile, ceea ce mai târziu a contribuit la interesul ei pentru cărți, poezii și Scriptură.

Mama ne-a povestit cum sclavi fugiți veneau la familia ei seara târziu pentru a cere hrană și adăpost. Tatăl ei le oferea ajutor temporar, rugându-se cu ei până venea timpul plecării. Ea povestea cât de greu au crescut și cum Duhul lui Dumnezeu a acționat pe căi misterioase pentru a-i ajuta familia, inclusiv atunci când casa lor a ars, lăsându-i doar cu hainele de pe ei. Ne-a povestit și despre visele pe care le-a avut cu Isus care îi arăta calea. Pe măsură ce mama s-a maturizat în Hristos și în harul Său și și-a predat Lui viața în mod complet, problemele de sănătate cu care se luptase din tinerețe și pentru care era spitalizată în fiecare an s-au diminuat. În ciuda faptului că medicii nedumeriți nu știau să pună un diagnostic afecțiunii ei, ea s-a vindecat și, prin sângele lui Isus și prin harul Său, nu a mai fost internată de cincizeci și doi de ani. Atunci când mama a aflat de Sabat, le-a spus și vecinilor, prietenilor și familiei despre descoperirea ei.

Să am grijă de ea este o onoare pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt.

Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

Sylvia Giles Bennett

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor