Articolul precedentCalea răbdării
  Articolul următorCinci seturi maximum

  Cea mai dragă mamă

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. (Exodul 20:12)

  Cu zece ani în urmă, am prezentat un devoțional intitulat „Onorarea părinților”. Pe atunci nu aveam posibilitatea de a o avea în îngrijire pe mama mea, care la acea dată avea 93 de ani. Acum însă, draga mea mamă locuiește cu noi și are 104 ani.

  Sunt mândră să fiu fiica lui Sallie Mozelle Giles, născută în micul oraș Ninethy-Six, Carolina de Sud, Statele Unite, în 1914. Părinții ei erau fermieri, care însă nu erau proprietarii terenului respectiv, ci îl aveau în arendă. Ei, copiii, lucrau pământul cu tatăl lor, care îi muncea necontenit, de dimineață până seara. Totuși, în fiecare săptămână făceau pregătiri pentru a merge la biserică duminica, memorând și recitând capitole din Biblie și poezii creștine.

  Pentru că la șaptesprezece ani contesta deciziile tatălui ei, mamei mele i se dădea ca pedeapsă să învețe poezii dificile, ceea ce mai târziu a contribuit la interesul ei pentru cărți, poezii și Scriptură.

  Mama ne-a povestit cum sclavi fugiți veneau la familia ei seara târziu pentru a cere hrană și adăpost. Tatăl ei le oferea ajutor temporar, rugându-se cu ei până venea timpul plecării. Ea povestea cât de greu au crescut și cum Duhul lui Dumnezeu a acționat pe căi misterioase pentru a-i ajuta familia, inclusiv atunci când casa lor a ars, lăsându-i doar cu hainele de pe ei. Ne-a povestit și despre visele pe care le-a avut cu Isus care îi arăta calea. Pe măsură ce mama s-a maturizat în Hristos și în harul Său și și-a predat Lui viața în mod complet, problemele de sănătate cu care se luptase din tinerețe și pentru care era spitalizată în fiecare an s-au diminuat. În ciuda faptului că medicii nedumeriți nu știau să pună un diagnostic afecțiunii ei, ea s-a vindecat și, prin sângele lui Isus și prin harul Său, nu a mai fost internată de cincizeci și doi de ani. Atunci când mama a aflat de Sabat, le-a spus și vecinilor, prietenilor și familiei despre descoperirea ei.

  Să am grijă de ea este o onoare pentru mine. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt.

  Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Sylvia Giles Bennett

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...