Articolul precedentFii curajos!
  Articolul următorPiramida lui Maslow

  Mă auzi?

  De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă. (Matei 7:24)

  Puțin după Ziua Recunoștinței din 2017, am pierdut un coleg și bun prieten, bolnav de cancer. Pe perioada luptei sale de trei luni cu boala, am fost mereu în legătură cu soția acestuia, în legătură cu evoluția bolii și a stării lui. Vorbeam numai prin telefon. Nu am întâlnit-o decât după câteva zile de la decesul soțului ei. Am vrut să-i ofer o ilustrată și flori, o plantă sau ceva mic pentru a-mi exprima împreuna-simțire.

  Nu era o problemă să găsesc o ilustrată potrivită, dar o floare sau o plantă era cu totul altceva.

  Eram indecisă între diferite aranjamente florale, însă m-am oprit, în cele din urmă, la o combinație de trandafiri mici și galbeni. Am cumpărat vasul micuț cu trandafiri și am mers să i-l duc prietenei mele îndoliate.

  Nu voi uita niciodată momentul acela când i-am oferit micul dar. A întins mâinile să-l ia cu șuvoaie de lacrimi în ochi.

  Au trecut câteva zile și m-a sunat să-mi ceară scuze pentru acea izbucnire emoțională. Ea mi-a spus:

  – Ți-a vorbit vreodată soțul meu despre dragostea noastră pentru flori?

  – Nu, am spus eu. Am vorbit despre orice altceva în afară de viața și de preferințele personale.

  – Sunt uluită! a spus ea. Așadar, nu știi că noi cultivam flori.

  – Cultivați flori împreună? am întrebat eu.

  – Da! a răspuns ea. Dar nu orice fel de flori. Doar trandafiri galbeni.

  Am simțit fiori în tot trupul, căci am realizat că Dumnezeu fusese Acela care mă îndemnase să-i dăruiesc proaspetei văduve acele flori care i-au atins inima, cu o semnificație atât de profundă pentru ea: un aranjament cu trandafiri galbeni.

  Sunt atât de fericită că am „ascultat” ce El mi-a spus!

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării.

  Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Sonia Brock

  Mă auzi? - Devoțional femei. Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!