Articolul precedentUn duh de putere
  Articolul următorUmflăturile de aur

  Podul

  Încredinţează-ţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile. (Proverbele 16:3)

  A fost una dintre cele mai înspăimântătoare plimbări ale mele. Podul suspendat se legăna cu fiecare pas pe care îl făceam. Zaharia, nepoțelul meu de trei anișori, sărea și intensifica mișcările podului. Mă gândeam să mă întorc, dar nu doream să mă fac de râs față de cei care treceau pe pod odată cu mine. M-am prins de balustradă și am înaintat încet, legănându-mă ca un om beat la orice mișcare a podului.

  Am fost atât de ușurată când am ajuns pe partea cealaltă, pentru ca apoi să aflu că la întoarcere trebuia să trec din nou același pod! Am fixat din priviri podul înalt de 138 de metri – Podul Suspendat Capilano, British Columbia, Canada. Să îndrăznesc să mă întorc pe el?

  Pe când stăteam acolo, încercând să-mi adun curajul pentru a face primul pas, am dat voce fricii mele și i-am mărturisit-o soțului meu, Henry. Apoi, cineva mi-a spus: „Scoate-ți sandalele din picioare!” Cu sandalele în mâini, am început să merg ușor înapoi pe podul care se legăna. De data aceasta nu a mai fost atât de înspăimântător, pentru că picioarele erau în contact direct cu plăcile de arțar ale podului. Apoi am observat o cascadă mică ce curgea pe partea dinspre canion și m-am delectat cu frumusețea râului de dedesubt.

  Încercări, adversități și dureri pot legăna adesea „podul” vieții noastre. Mergem încălțați cu sandalele fricii, ale îngrijorării, ale nesiguranței, ale stresului de la locul de muncă, ale singurătății și ale oricărui alt lucru care ne împiedică să fim legați direct de Dumnezeu. Adesea ne bazăm pe securitatea „balustradelor” noastre: un loc de muncă stabil, siguranța dată de practicile medicale moderne, afacerile înfloritoare sau un fond de pensie consistent. Dar, în ciuda succesului atins, forțele care leagănă podul ne înspăimântă.

  În atmosfera nesigură care ne înconjoară, noi avem pe Cineva care ne invită să ne scoatem sandalele din picioare și să-I permitem Lui să le care. Nu avem de ce să ne temem. Dumnezeu ne zice: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Evelyn Porteza Tabingo

  Podul - Devoțional femei. Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...