Articolul precedentMintea şi comportamentul
  Articolul următorCinci degete

  Țărmul păcii

  Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” Dar n-aţi voit! (Isaia 30:15)

  „Veniţi singuri la o parte (…) şi odihniţi-vă puţin.” (Marcu 6:31)

  Săptămâna fusese foarte obositoare, cu întâlniri, ateliere, adunări de rugăciune, counseling și toate activitățile deosebite care au loc într-o tabără pentru femei. Acum sosise timpul pentru relaxare și revigorare și mă aflam în locul perfect pentru acest lucru: în insulele Vanuatu, departe în Oceanul Pacific de Sud.

  Cerul era albastru, senin și luminos, iar soarele cald tropical îmi scălda trupul. Am sărit din mașină pe nisipul alb care părea ca o glazură de zahăr. Mergând pe această plajă sclipitoare, eram mângâiată de razele soarelui și de briza înmiresmată a golfului. Apa albastră și limpede mă chema și curând am plonjat în răcoarea ei. În acel moment am simțit că așa ar trebui să arate paradisul: pacea adevărată.

  Priveliștea mănunchiului de insule mici, pline de verdeață, acoperite de tufișuri până dincolo de plajă, dădea impresia belșugului de alimente și de fructe. Chiar acum, vâslind într-o canoe spre una dintre insule, aș putea anticipa și aproape gusta afinele roșii, fructele galbene de mango, bananele bune și ananasul copt.

  M-am lăsat în voia plutirii pe o mare care clipocea liniștită și am conștientizat că un pește colorat îmi înțepa piciorul – eram o străină în acest golf al păcii. Mirosul de nisip, de sare și de apă de mare adia pe deasupra mea și aș fi vrut să stau în această stare de beatitudine pentru totdeauna. Păsări colorate în purpuriu stăteau în palmierul de cocos din apropiere și în arbuștii care erau aliniați pe țărmul din spatele plajei cu nisip alb, loc în care își găseau adăpostul și hrana. Mă priveau, pe mine, intrusa, cu o atitudine iscoditoare. Nicio altă ființă umană nu-și lăsase amprenta asupra acestui colț liniștit și aici aș fi dorit să-mi stabilesc casa pentru totdeauna.

  Nu a fost posibil să stau acolo pentru mult timp, dar, ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii. Într-o zi, voi reveni cu adevărat, nu numai cu imaginația, în acest loc superb pe care alții îl numesc Champagne Beach, dar pe care eu l-am numit Țărmul Păcii.

  Joy Marie Butler

  Țărmul păcii - Devoțional femei. Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...