Articolul precedentMintea şi comportamentul
  Articolul următorCinci degete

  Țărmul păcii

  Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu, Sfântul lui Israel: „În linişte şi odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate şi încredere va fi tăria voastră.” Dar n-aţi voit! (Isaia 30:15)

  „Veniţi singuri la o parte (…) şi odihniţi-vă puţin.” (Marcu 6:31)

  Săptămâna fusese foarte obositoare, cu întâlniri, ateliere, adunări de rugăciune, counseling și toate activitățile deosebite care au loc într-o tabără pentru femei. Acum sosise timpul pentru relaxare și revigorare și mă aflam în locul perfect pentru acest lucru: în insulele Vanuatu, departe în Oceanul Pacific de Sud.

  Cerul era albastru, senin și luminos, iar soarele cald tropical îmi scălda trupul. Am sărit din mașină pe nisipul alb care părea ca o glazură de zahăr. Mergând pe această plajă sclipitoare, eram mângâiată de razele soarelui și de briza înmiresmată a golfului. Apa albastră și limpede mă chema și curând am plonjat în răcoarea ei. În acel moment am simțit că așa ar trebui să arate paradisul: pacea adevărată.

  Priveliștea mănunchiului de insule mici, pline de verdeață, acoperite de tufișuri până dincolo de plajă, dădea impresia belșugului de alimente și de fructe. Chiar acum, vâslind într-o canoe spre una dintre insule, aș putea anticipa și aproape gusta afinele roșii, fructele galbene de mango, bananele bune și ananasul copt.

  M-am lăsat în voia plutirii pe o mare care clipocea liniștită și am conștientizat că un pește colorat îmi înțepa piciorul – eram o străină în acest golf al păcii. Mirosul de nisip, de sare și de apă de mare adia pe deasupra mea și aș fi vrut să stau în această stare de beatitudine pentru totdeauna. Păsări colorate în purpuriu stăteau în palmierul de cocos din apropiere și în arbuștii care erau aliniați pe țărmul din spatele plajei cu nisip alb, loc în care își găseau adăpostul și hrana. Mă priveau, pe mine, intrusa, cu o atitudine iscoditoare. Nicio altă ființă umană nu-și lăsase amprenta asupra acestui colț liniștit și aici aș fi dorit să-mi stabilesc casa pentru totdeauna.

  Nu a fost posibil să stau acolo pentru mult timp, dar, ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii. Într-o zi, voi reveni cu adevărat, nu numai cu imaginația, în acest loc superb pe care alții îl numesc Champagne Beach, dar pe care eu l-am numit Țărmul Păcii.

  Joy Marie Butler

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...