Articolul precedentComportamentul şi gândirea
  Articolul următorCinci fecioare înțelepte

  Domnul poartă de grijă

  Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. (Filipeni 4:6)

  Stăteam în mașină în acea stare pe care aș putea-o descrie ca fiind o pace netulburată. Totuși, poate nu era chiar atât de „netulburată”, din pricina minții mele care colinda prin diferite subiecte. Eram într-un punct mort al planului de călătorie – o scurtă călătorie –, făcut cu mare atenție și meticulozitate și care acum se dusese de râpă. Pentru a complica lucrurile și mai mult, pe lângă faptul că plecasem cu întârziere, mai trebuia să facem față acum și traficului bară la bară.

  Am cumpănit posibilitatea schimbării zborului. Îngândurarea trebuie să fi fost vizibilă pe chipul meu, întrucât prietena mea, care conducea mașina, m-a întrebat dacă mă simțeam bine. Am răspuns imediat, fără ezitare: „Sunt bine.” Adevărul însă era altul. Parcă și auzeam dezamăgirea din glasul bunicului, când aveam să îl informez la telefon că nu ne vom mai vedea în acel sfârșit de săptămână.

  Totuși, Dumnezeu avea alt plan și, în providența Sa, mi-a amintit de verișoara mea. Fără tragere de inimă, am sunat-o totuși și i-am cerut ajutorul. Imediat s-a gândit la cineva care ar putea să mă ajute. Am ajuns la timp fără nicio emoție sau alergătură. Ceea ce părea să fie un dezastru sigur, a fost rezolvat într-un timp foarte scurt. Am putut rezolva problema și am petrecut restul timpului în compania prietenilor și a familiei.

  Ellen G. White scria: „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi pe care ne poate veni în ajutor și despre care nu știm nimic.” (Ellen G. White, Viața lui Iisus, p. 330.) Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Putem anticipa cele „o mie de căi” și să ne încredem în Dumnezeul compasiunii și al dragostei infinite care ne împlinește orice nevoie. La urma urmelor, El (…) poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20, sublinierea adăugată).

  Andrea K. Francis

  Domnul poartă de grijă - Devoțional femei. Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...