Articolul precedentŢepuşul din carne
  Articolul următorCinci fecioare neînțelepte

  Câmpul misionar de acasă

  Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8)

  „Eu nu-L cunosc!” Această declarație mi-a înghețat sângele. Atunci mi-am dat seama că am pierdut ce era cel mai important! Cu aceste cuvinte, fiul meu m-a ajutat să realizez lucrul esențial care lipsește în creșterea unui copil: înțelegerea profundă a problemei păcatului moștenit în ce-i privește pe copiii noștri – însă nu din punct de vedere al condamnării, ci mai degrabă din acela al compasiunii, ca și cum un misionar ar analiza cultura unui trib străin cu scopul de a-L face cunoscut mai bine pe Isus ca Prieten.

  Creșterea fiului meu mai mare a fost o sarcină dificilă pentru mine. Anul trecut, în sfârșit, am realizat de ce: am dat naștere unui păcătos! Dar, lăsând gluma la o parte, gândiți-vă la acest lucru: Când avea doar trei săptămâni, am observat că a început să manifeste o nervozitate înăscută excesivă. Totuși, când te confrunți cu probleme de genul celor cu care mă confruntam eu din partea lui, este greu să te gândești că nu avea niciun fel de experiență de viață cu toate acele stări care păreau foarte „naturale” pentru el.

  Copilul meu făcea ceva ce mă șoca și eu reacționam ca și cum mă așteptam din partea lui să se comporte corespunzător. Din păcate, în multe din acele situații treceam imediat la pedeapsă, ignorând faptul că el acționa în baza unui sistem foarte logic al naturii sale păcătoase care încă nu cunoștea și nu lua în considerare calea Domnului. Am înlocuit frustrarea dată de presupunerea că el trebuia să „știe cum să se comporte” cu răbdarea și cu blândețea. Înainte de a face acest lucru, Îl inclusesem deja pe Isus în toate povestirile zilnice, în cântece, în rugăciuni și în pregătirea pentru Sabat și mă întrebam cum de nu-L cunoaște pe Isus. Fiul meu a văzut cum lucrează păcatul. A fost născut într-o cultură concentrată pe supraviețuirea proprie și a avut o experiență limitată în alegerea altor posibilități. Astfel, atunci când Ionatan a insistat în dorința lui de a păstra o carte de colorat primită în dar, pe care eu o aruncasem la coșul de gunoi, i-am spus că vreau ceva mai bun pentru el. Nu doream ca el să se atașeze de acele desene, ci de Isus. Atunci, el a răspuns cu sinceritate: „Eu nu-L cunosc!” Era adevărat. Când ne naștem, nu-L cunoaștem pe Isus. Cunoaștem păcatul. Ne ghidăm după dorințele noastre și trăim doar pentru noi înșine – până când Îl cunoaștem pe El.

  Fiul meu arată și vorbește ca mine, dar dacă eu privesc mai atent la Isus și îmi văd copilul din perspectiva Lui, atunci și el va începe să-L cunoască. Așadar, aveți curaj! Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Jessica Earl

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...