Crede și nu te îndoi niciodată!

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

Aveam nevoie de bani pentru chirie și pentru facturi. Am primit un telefon prin care mi se oferea un împrumut de 2 000 de dolari cu dobândă de 9% pentru doi ani. Ei îmi trimiteau banii în cont, iar apoi eu trebuia să-i returnez cu dobândă. Am primit primul virament de 900 de dolari și mi-au spus să cumpăr niște carduri cadou Apple, să răzui caseta acoperită și să le trimit lor codurile. Am făcut cum mi s-a spus. Ziua următoare, ei au virat în contul meu 999 de dolari.

După trei zile, mi-am controlat contul bancar și am găsit că sunt pe minus cu 930 de dolari! Banca dăduse înapoi cei 900 de dolari pe care compania de împrumuturi îi depozitase fraudulos și m-a taxat cu treizeci de dolari pentru banii returnați. Același lucru s-a întâmplat și cu cecul de 999 de dolari. Am fost înșelată! Acum datoram băncii 1 960 dolari și chiria mea nu era încă plătită!

Știam eu că acele carduri-cadou erau ciudate și că nu ar fi trebuit să trimit codurile, dar aveam nevoie disperată de acel împrumut și voiam să îl obțin. Eram supărată, dar apoi am auzit glasul Domnului care mi-a vorbit:

„Oare nu este ascuns lucrul acesta la Mine, pecetluit în comorile Mele?

A Mea este răzbunarea şi Eu voi răsplăti, când va începe să le alunece piciorul! Căci ziua nenorocirii lor este aproape, şi ceea ce-i aşteaptă nu va zăbovi.” (Deuteronomul 32:34,35)

Numai ce începusem să lucrez la un nou loc de muncă și am întrebat angajatorul dacă pot primi un avans. Răspunsul a fost afirmativ! În aceeași zi am putut plăti chiria și alte facturi.

De ce să mă îndoiesc de Cel care este proprietarul întregului pământ și să nu Îi cer ceea ce am nevoie? „Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo” (Iacov 1:6).

Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

Sylvia A. Franklin

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor