Articolul precedentBeneficiul încercării
  Articolul următorCinci talanți

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbele 3:5,6)

  Aveam nevoie de bani pentru chirie și pentru facturi. Am primit un telefon prin care mi se oferea un împrumut de 2 000 de dolari cu dobândă de 9% pentru doi ani. Ei îmi trimiteau banii în cont, iar apoi eu trebuia să-i returnez cu dobândă. Am primit primul virament de 900 de dolari și mi-au spus să cumpăr niște carduri cadou Apple, să răzui caseta acoperită și să le trimit lor codurile. Am făcut cum mi s-a spus. Ziua următoare, ei au virat în contul meu 999 de dolari.

  După trei zile, mi-am controlat contul bancar și am găsit că sunt pe minus cu 930 de dolari! Banca dăduse înapoi cei 900 de dolari pe care compania de împrumuturi îi depozitase fraudulos și m-a taxat cu treizeci de dolari pentru banii returnați. Același lucru s-a întâmplat și cu cecul de 999 de dolari. Am fost înșelată! Acum datoram băncii 1 960 dolari și chiria mea nu era încă plătită!

  Știam eu că acele carduri-cadou erau ciudate și că nu ar fi trebuit să trimit codurile, dar aveam nevoie disperată de acel împrumut și voiam să îl obțin. Eram supărată, dar apoi am auzit glasul Domnului care mi-a vorbit:

  „Oare nu este ascuns lucrul acesta la Mine, pecetluit în comorile Mele?

  A Mea este răzbunarea şi Eu voi răsplăti, când va începe să le alunece piciorul! Căci ziua nenorocirii lor este aproape, şi ceea ce-i aşteaptă nu va zăbovi.” (Deuteronomul 32:34,35)

  Numai ce începusem să lucrez la un nou loc de muncă și am întrebat angajatorul dacă pot primi un avans. Răspunsul a fost afirmativ! În aceeași zi am putut plăti chiria și alte facturi.

  De ce să mă îndoiesc de Cel care este proprietarul întregului pământ și să nu Îi cer ceea ce am nevoie? „Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo” (Iacov 1:6).

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Sylvia A. Franklin

  Crede și nu te îndoi niciodată! - Devoțional femei. Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...