Articolul precedentGreşelile lui Iuda
  Articolul următorCinci prizoane la roțile mașinii

  Acasă nu mai există

  Eu mă duc să vă pregătesc un loc. (Ioan 14:2)

  L-am întrebat pe soțul meu cum își va umple timpul liber atunci când vom vizita orașul nostru natal din nordul Wyoming pentru reîntâlnirea de șaizeci de ani de la terminarea liceului. „Mi-aș dori să vizitez vechile locuri pe care mi le amintesc”, a spus el. Pe când conduceam mașina, el mi-a spus să merg spre prima casă în care își amintea că locuise, iar apoi de-a lungul râului în care el, împreună cu tovarășii lui de joacă, înotase și plutise cu barca și unde făcuse picnicuri. Apoi am mers la locurile unde muncise când era mai tânăr: la curățătoria unde îi intrase solvent de curățat în ureche, la locurile unde odinioară împărțea ziarele, la pâraiele unde punea capcane ca să prindă animale, pentru ca apoi să le vândă blana, la vechea cale ferată și la fabrica de zahăr unde lucrase pentru un timp ca paznic.

  Istorii pe care le auzisem de multe ori erau acum asociate cu imagini din realitate! Viața mea, trăită în aceeași comunitate de oameni, nu avusese o așa efervescență ca a lui. Am încheiat periplul cu Calea Sheridan, unde locuise el atunci când ne-am întâlnit și ne-am îndrăgostit. Peste drum de casa părinților lui era o școală. Alături de acea școală era un teren mare de fotbal, folosit atât pentru evenimentele sportive ale comunității, cât și pentru competițiile școlare. Chiar pe acest teren, juniorul Don Sales (actualmente soțul meu) a jucat fără greșală împotriva unei echipe feminine de baseball și numele lui a apărut în ziarul local. Am parcat mașina în fața casei de la numărul 29 de pe Calea Sheridan și am observat că noii proprietari au făcut niște renovări care au transformat vechea casă. Soțul meu s-a încruntat și a spus:

  – Am greșit casa; cred că e mai încolo.

  Am râs și am spus:

  – Aceasta este casa, dar a fost aranjată. Vezi, la capătul străzii se vede calea ferată!

  – Da, ai dreptate! a răspuns Don. Dar ce s-a întâmplat cu terenul de fotbal?

  Nu numai că acel teren fusese neglijat și năpădit de iarbă, iar tribunele și tabela de scor fuseseră dărâmate, dar și școala de cărămidă de vizavi dispăruse complet. Mai era acolo o clădire distrusă pe care amândoi am recunoscut-o cu greu ca fiind fostul magazin Tracey, unde cu un bănuț se puteau cumpăra multe produse delicioase și unde fiecare copil era bine primit. „Am văzut destul”, a spus soțul meu trist. „Să mergem în altă parte.” Pe când conduceam mai departe, vorbeam ce minunat va fi când Domnul va reveni ca să ne dea viața veșnică, locașuri care nu vor ajunge dărăpănate și câmpii frumoase cu flori nemuritoare. „Amin! Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20)

  Teresa A. Sales

  Acasă nu mai există - Devoțional femei. Pe când conduceam mai departe, vorbeam ce minunat va fi când Domnul va reveni ca să ne dea viața veșnică, locașuri care nu vor ajunge dărăpănate și câmpii frumoase cu flori nemuritoare. „Amin! Vino, Doamne Isuse!”
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...