Articolul precedentNoul întâi născut
  Articolul următorCutia cu cinci trepte

  Furtunică nu este de găsit!

  Dar tatăl a zis robilor săi: „Aduceţi repede haina cea mai bună şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget şi încălţăminte în picioare. Aduceţi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne înveselim; căci acest fiu al meu era mort, şi a înviat; era pierdut, şi a fost găsit.” Şi au început să se înveselească. (Luca 15:22-24)

  În 2017, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței, care are loc în septembrie, cele două fiice ale noastre din Gaborone, Botswana, în satul lor natal, Kanye. L-au adus și pe Furtunică, motanul familiei altei fiice, care mersese să viziteze niște prieteni în Namibia, țara vecină. Familia era fericită să fie din nou împreună. La sugestia stăpânei sale, care îl cunoștea mai bine, Furtunică a fost dus în garaj, probabil din cauză că mamei nu i-ar fi plăcut să împartă casa cu pisoiul. Dar dimineața, Furtunică nu era de găsit! Au fost întrebați și vecinii, iar unul dintre ei chiar ne-a spus să renunțăm la căutări pentru că „o pisică nu se mai întoarce acasă niciodată, ci va merge în pădure sau își va găsi altă casă.”

  Imaginați-vă cum mă simțeam. Totuși am spus: „Cu rugăciune, acest pisoi va veni acasă.” Un membru al familiei chiar a făcut o constatare: pentru că pisoiul a fost transportat într-o cușcă, nu se va întoarce la cei care l-au ținut captiv și, cu siguranță, va muri. Un dezastru! I-am atenționat pe membrii familiei să nu spună nimic proprietarei pisoiului până când aceasta nu se va întoarce acasă, în Botswana. Inima îmi era rănită. Abia acum realizam că îl iubeam pe Furtunică. Doamne, Te rog, adu-l înapoi pe Furtunică, L-am implorat eu pe Domnul. În acea dimineață nefastă, eu și soțul meu am mers să facem o plimbare. Ghiciți ce s-a întâmplat. Când ne-am întors acasă, fiica „vinovată” de punerea motanului în garaj ne aștepta cu un zâmbet larg și ne-a spus că Furtunică este acasă! Am sărit în sus de câteva ori, ca un copil, de bucurie că motanul era înapoi acasă. Ce ușurare!

  Dacă eu am plâns pentru un pisoi, cu cât mai mult Dumnezeu este afectat de pierderea unei ființe create după chipului Său? Am putea fi ispitiți să gândim că nu este cazul nostru, deoarece noi ne aflăm în biserică. Da, unii lipsesc de la biserică în mod fizic. Din păcate însă, chiar dacă ești prezent fizic în biserică poți fi pierdut; lucrul acesta nu îl poate ști nimeni altcineva, dar Dumnezeu știe dacă te-ai rătăcit. El plânge și dorește să te întorci la El. Poate fi găsită altundeva o asemenea dragoste?

  Bogadi Koosaletse

  Furtunică nu este de găsit! - Devoțional femei. Din păcate însă, chiar dacă ești prezent fizic în biserică poți fi pierdut; lucrul acesta nu îl poate ști nimeni altcineva, dar Dumnezeu știe dacă te-ai rătăcit. El plânge și dorește să te întorci la El. Poate fi găsită altundeva o asemenea dragoste?
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...