Articolul precedentNoul întâi născut
  Articolul următorCutia cu cinci trepte

  Furtunică nu este de găsit!

  Dar tatăl a zis robilor săi: „Aduceţi repede haina cea mai bună şi îmbrăcaţi-l cu ea; puneţi-i un inel în deget şi încălţăminte în picioare. Aduceţi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne înveselim; căci acest fiu al meu era mort, şi a înviat; era pierdut, şi a fost găsit.” Şi au început să se înveselească. (Luca 15:22-24)

  În 2017, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței, care are loc în septembrie, cele două fiice ale noastre din Gaborone, Botswana, în satul lor natal, Kanye. L-au adus și pe Furtunică, motanul familiei altei fiice, care mersese să viziteze niște prieteni în Namibia, țara vecină. Familia era fericită să fie din nou împreună. La sugestia stăpânei sale, care îl cunoștea mai bine, Furtunică a fost dus în garaj, probabil din cauză că mamei nu i-ar fi plăcut să împartă casa cu pisoiul. Dar dimineața, Furtunică nu era de găsit! Au fost întrebați și vecinii, iar unul dintre ei chiar ne-a spus să renunțăm la căutări pentru că „o pisică nu se mai întoarce acasă niciodată, ci va merge în pădure sau își va găsi altă casă.”

  Imaginați-vă cum mă simțeam. Totuși am spus: „Cu rugăciune, acest pisoi va veni acasă.” Un membru al familiei chiar a făcut o constatare: pentru că pisoiul a fost transportat într-o cușcă, nu se va întoarce la cei care l-au ținut captiv și, cu siguranță, va muri. Un dezastru! I-am atenționat pe membrii familiei să nu spună nimic proprietarei pisoiului până când aceasta nu se va întoarce acasă, în Botswana. Inima îmi era rănită. Abia acum realizam că îl iubeam pe Furtunică. Doamne, Te rog, adu-l înapoi pe Furtunică, L-am implorat eu pe Domnul. În acea dimineață nefastă, eu și soțul meu am mers să facem o plimbare. Ghiciți ce s-a întâmplat. Când ne-am întors acasă, fiica „vinovată” de punerea motanului în garaj ne aștepta cu un zâmbet larg și ne-a spus că Furtunică este acasă! Am sărit în sus de câteva ori, ca un copil, de bucurie că motanul era înapoi acasă. Ce ușurare!

  Dacă eu am plâns pentru un pisoi, cu cât mai mult Dumnezeu este afectat de pierderea unei ființe create după chipului Său? Am putea fi ispitiți să gândim că nu este cazul nostru, deoarece noi ne aflăm în biserică. Da, unii lipsesc de la biserică în mod fizic. Din păcate însă, chiar dacă ești prezent fizic în biserică poți fi pierdut; lucrul acesta nu îl poate ști nimeni altcineva, dar Dumnezeu știe dacă te-ai rătăcit. El plânge și dorește să te întorci la El. Poate fi găsită altundeva o asemenea dragoste?

  Bogadi Koosaletse

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...