Articolul precedentÎl voi vedea pe Dumnezeu
  Articolul următorFrunza de arțar

  Puțină liniște

  De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut! (Matei 23:37)

  Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu. (Ioan 17:24)

  Pentru a doua zi consecutiv, terminând de citit devoționalul am simțit cum îmi curg lacrimile pe obraji. Mă gândeam la „copiii” mei, acum adulți. Astăzi de dimineață l-am văzut timp de câteva momente pe fiul meu, înainte de a pleca la lucru, pentru că am venit să am grijă de fetița lui. I-am urat o zi bună și a plecat. Cu câteva zile în urmă am vorbit pentru aproape cinci minute și cu fata mea cea mică, atunci când mă întorceam de la îngrijirea nepoțelei. Am vorbit despre prima ei zi la colegiu și despre eclipsa totală de soare care fusese în acea zi. Ne-am mai trimis câteva mesaje și ieri seară. I-am trimis un mesaj și fiicei mele celei mari, înainte să plece la muncă. Nu am primit încă un răspuns. Știu că e ocupată și că a uitat să răspundă.

  Îmi amintesc că atunci când eram mică îmi vizitam bunicii: căsuța din copac, jocurile pe verandă seara, pop-cornul privind la televizor și hoinăritul prin împrejurimi. Bunicii erau încântați când veneam la ei, dar când plecam, bunicul spunea: „În sfârșit, puțină liniște!” Și eu iubesc liniștea și pacea casei mele atunci când suntem doar eu și soțul meu. Chiar gândesc la fel: „Ce bine e să ai puțină tihnă.” Dar apoi îmi amintesc de atmosfera conversațiilor continue, de râsete, de iritări, de bucurii, de păreri de rău, de muncă, de viață. Și, cumva, îmi lipsesc toate acestea. Îmi lipsește casa plină de acel vacarm, pentru că acele sunete erau făcute de copiii mei. Și ei îmi lipsesc!

  În acea zi în care îmi curgeau lacrimile pe obraji, un gând mi-a venit în minte. Am înțeles deodată că acesta este felul în care Se simte Dumnezeu ori de câte ori nu îmi iau timp să stau cu El. Am discutat puțin astăzi de dimineață. El îmi urează o zi bună și eu plec. Poate pe seară voi mai vorbi puțin cu El. Dar, în timpul zilei, de multe ori sunt prea ocupată. Uit să-I mai spun ceva. Îmi trece prin minte că în casa lui Dumnezeu erau cândva mai multe persoane. Era un loc fericit și plin de viață. Mă întreb dacă și Dumnezeu dorește „puțină liniște” uneori. Mă îndoiesc de aceasta! Cred că El tânjește să Se întâlnească și să vorbească mereu cu noi despre viață noastră cotidiană. Și chiar mai mult, cred că El dorește cu ardoare să fim cu El în cer!

  Kathy Pepper

  Puțină liniște - Devoțional femei. Mă întreb dacă și Dumnezeu dorește „puțină liniște” uneori. Mă îndoiesc de aceasta! Cred că El tânjește să Se întâlnească și să vorbească mereu cu noi despre viață noastră cotidiană. Și chiar mai mult, cred că El dorește cu ardoare să fim cu El în cer!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...