Articolul precedentFiul speranţei
  Articolul următorCinci pâini

  Ca un copilaș

  Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş cu niciun chip nu va intra în ea! (Marcu 10:15)

  Te-ai întrebat vreodată ce a vrut Isus să spună prin cuvintele rostite în Marcu 10:15?

  Mă gândeam la acest lucru la aniversarea zilei de naștere a nepoatei mele celei mai mici. Bucuria ei de a fi împreună cu câteva prietene era evidențiată de zâmbetele și de râsetele ei fericite. Desfăcea cadourile cu o încântare vădită, aruncând grăbită deoparte panglicile și hârtia de împachetat, ca să vadă ce conținea cutia. Fiecare cadou o făcea să scoată un sunet de mare încântare.

  Fiica mea, adică mama fetei, stătea lângă mine și mi-a șoptit ușor: „Vezi acea frumoasă căsuță de păpuși? Trebuie să îmi amintesc că ziua Samanthei este luna viitoare și să mă asigur că și ea va primi un dar la fel de frumos ca acela dăruit de ea fiicei mele.” Înțeleg perfect ideea. Ca adulți, noi cunoaștem valoarea „reciprocității” în societate și în interacțiunea noastră unii cu alții.

  De fapt, nu este așa că așteptăm să primim și noi de la alții proporțional cu cât am oferit? De exemplu, eu trimit felicitări de Crăciun în fiecare an. Dacă trec câțiva ani și nu primesc și eu o felicitare de la cineva de pe lista mea, este posibil să-l șterg de pe listă – cel puțin până primesc din nou un semn de la acea persoană. Sau când eu și prietena mea ieșim să luăm un ceai, eu voi plăti o dată, iar ea, data următoare. Este modul normal în care ar trebui să funcționeze aceste lucruri, nu?

  Dar mi-a trecut prin cap că nepoțica mea nu cunoaște acest concept. Ea nu plănuiește să-i ofere Samanthei un dar la fel de valoros ca acela pe care l-a primit de la ea. Ea doar se bucură de daruri și de petrecere.

  Și-acum mă întreb: Atunci când creștem și învățăm înțelesul pe care societatea îl dă reciprocității, nu cumva pierdem, de fapt, ceva? Ceva legat de copilărie: capacitatea de a primi în mod simplu un dar și de a nu ne îngrijora dacă vom putea sau nu să întoarcem favoarea.

  Mai mult de atât: ne determină acest obicei social prestabilit ca noi să acceptăm cu greu darul mântuirii în condițiile în care noi nu putem să dăm nimic înapoi? Nu ne cheamă Isus să fim ca niște copilași care sunt fericiți cu darul dat de El? Isus avea în vedere anumite lucruri atunci când a făcut această afirmație în fața mulţimii, dar sunt convinsă că El vrea ca toți să primim darul Său ca niște copilași.

  Linda Nottingham

  Ca un copilaș - Devoțional femei. Nu ne cheamă Isus să fim ca niște copilași care sunt fericiți cu darul dat de El? Isus avea în vedere anumite lucruri atunci când a făcut această afirmație în fața mulţimii, dar sunt convinsă că El vrea ca toți să primim darul Său ca niște copilași.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...