Privilegiul laudei

  Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. (Filipeni 4:6)

  Este un Sabat răcoros aici în Saint Vincent și în Grenadines. Mă simt reîmprospătată și de sunetul ploii de afară. În ciuda faptului că mă ține înăuntru, simt totuși îndemnul să Îl laud pe Isus și să Îi mulțumesc pentru binecuvântările din ultima săptămână; în plus, sunt recunoscătoare și pentru binecuvântarea unui nou Sabat. În cele mai multe Sabate, după-amiaza petrec o parte din timp aprofundând studiul Școlii de Sabat. Aceasta mă ajută, deoarece mă pregătește pentru săptămâna care îmi stă în față și, astfel, parcurg o frântură din mesajul lui Dumnezeu într-un mod nou și interesant. Reînnoind relația cu Creatorul meu, El îmi reamintește despre bunătatea Sa continuă. Cugetând la mesajul lecției biblice și al referințelor scripturistice conținute în ea, îmi amintesc de versurile unui imn de laudă cunoscut: „Acesta-i Salvatorul meu”. Ce minunat este să știi că cerescul Creator, care S-a înălțat de pe acest pământ acum câteva mii de ani, ține întregul univers în mâinile Sale!

  Fiind copil al Regelui ceresc, sunt binecuvântată să ştiu că acest Dumnezeu, care controlează universul, ascultă și pleacă urechea la fiecare cerere din rugăciune, oricât de mică ar fi.

  Nu este încurajator să-ți amintești că iubitorul, invizibilul, nemuritorul, omnipotentul Avocat ceresc este atent la orice cerere I se trimite și că cerul este deschis douăzeci patru de ore din douăzeci și patru pentru a lua aminte la fiecare rugăciune? Sunt uimită că Isus aude rugăciunile fiecărui băiat, ale fiecărei fată, ale fiecărui bărbat sau ale fiecărei femei din întreaga lume. Mai mult, în înțelepciunea Sa, El răspunde la rugăciuni (mii, milioane, miliarde) la timpul stabilit de planul Său pentru noi toți.

  V-ați gândit vreodată la această dragoste infinită și de necuprins? Câtă pace și câtă mulțumire ar trebui să experimentăm conștientizând că avem un Mijlocitor în ceruri care pledează în favoarea noastră! Ce siguranță minunată să știm că Dumnezeu nu numai că ne ascultă, dar Se și îngrijește de nevoile noastre! Ce asigurare binecuvântată avem știind că fiecare cerere a noastră este cunoscută de El înainte de a fi rostită și că El acordă răspunsuri peste așteptările noastre, oricât de lipsiți de merite am fi!

  Samantha Bullock

  Privilegiul laudei - Devoțional femei. Fiind copil al Regelui ceresc, sunt binecuvântată să ştiu că acest Dumnezeu, care controlează universul, ascultă și pleacă urechea la fiecare cerere din rugăciune, oricât de mică ar fi.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...