Articolul precedentÎncercări teribile
  Articolul următorCincinalul

  Nu e drept!

  Domnul însă este în Templul Lui cel sfânt. Tot pământul să tacă înaintea Lui! (Habacuc 2:20)

  Doamne, de ce nu mă asculți? M-am rugat aceeași rugăciune mereu și mereu și pare că Tu nu auzi! Rugăciunile mele nu trec de tavan! Nu mi se pare corect! Nu e drept! De câte ori nu ai fost atât de frustrată, că ai dorit să te descarci pe Dumnezeu și să-ți exprimi supărarea?

  Este reconfortant să realizezi că natura umană, așa cum este ea, nu s-a schimbat de-a lungul secolelor. Habacuc, profetul care a scris cartea cu același nume, de numai trei capitole, cu șase sute de ani înainte de nașterea lui Isus și-a așternut în scris frustrarea înaintea lui Dumnezeu: „Până când voi striga către Tine, Doamne, fără s-asculţi?” Profetul a fost curajos să raporteze (în caz că Dumnezeu nu ar fi știut!) că „asuprirea şi silnicia se fac sub ochii mei, se nasc certuri şi se stârneşte gâlceavă. (…) De aceea se fac judecăţi nedrepte” (Habacuc 1:2-4). Cred că Dumnezeu are umerii destul de largi pentru a purta greutatea tuturor frustrărilor noastre fără a simți nevoia să trimită trăsnete asupra noastră! Totuși sunt sigură că nu vrea ca noi să ne complăcem în auto compătimire.

  Habacuc era destul de înțelept ca, după ce și-a vărsat tot amarul, să-și revină în fire și să admită că Dumnezeu are dreptate să fie mânios pe oameni, implorând însă mila Sa: „Dar, în mânia Ta, adu-Ţi aminte de îndurările Tale!” (Habacuc 3:2). În capitolul 3, Dumnezeu îi reamintește profetului lucrurile speciale pe care El le-a făcut și le va mai face pentru popor de-a lungul anilor – binecuvântări care au produs în Habacuc o încredere puternică în conducerea lui Dumnezeu și pe care el a fost capabil să le descrie în ultimele trei versete ale capitolului (versetele 17-19): chiar dacă pământul nu va mai da recoltă și dificultățile îl vor copleși – și aici este elementul‑cheie –, el nu-L va învinovăți pe Dumnezeu, ci va afirma că Domnul deține în continuare controlul. El va enumera binecuvântările; se va bucura de darul mântuirii; Îl va lauda pe Dumnezeu pentru că El este puterea sa.

  Ce avem de învățat din experiența lui Habacuc? (1) Dumnezeu este destul de mare pentru a face față plângerilor și îngrijorărilor noastre – toți le avem. (2) Aminteșteți acest punct principal: „Domnul este în templul Lui cel sfânt” (Habacuc 2:20). (3) Amintește-ți de acele momente din viață când ai știut că Dumnezeu conduce lucrurile (și ar fi o idee bună să scrii acele întâmplări pentru a nu le uita niciodată). (4) Chiar și atunci când nu înțelegem de ce ni se întâmplă lucruri rele, putem să avem încredere în înțelepciunea lui Dumnezeu și să ne bucurăm în Salvatorul nostru!

  Mântuitul nu-L va învinovăți pe Dumnezeu, ci va afirma că Domnul deține în continuare controlul. El va enumera binecuvântările; se va bucura de darul mântuirii; Îl va lauda pe Dumnezeu pentru că El este puterea sa.

  Roxy Hoehn

  Nu e drept! - Devoțional femei. Mântuitul nu-L va învinovăți pe Dumnezeu, ci va afirma că Domnul deține în continuare controlul. El va enumera binecuvântările; se va bucura de darul mântuirii; Îl va lauda pe Dumnezeu pentru că El este puterea sa.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...