Articolul precedentPresiune enormă
  Articolul următorA cincea parte

  Răcnetul leului

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

  Cu câțiva ani în urmă, priveam la televizor un program despre natură. O căprioară născuse un pui în pădure. Micuța vietate nici nu apucase să se ridice în picioare. În timp ce încerca acest lucru, a venit o haită de lupi. Lupii s-au apropiat ușor de mamă și de pui. Mama a intrat în alertă și a simulat că vrea să se folosească de coarne pentru a-i alunga. Lupii s-au retras pentru o clipă, dar au atacat din nou. Căprioară a apărat puiul încă o dată, iar lupii s-au retras puțin. Apoi au făcut un cerc în jur lor.

  Biata căprioară a încercat cu vitejie să-i îndepărteze, dar ea era singură și ei erau mulţi. Împungea un lup și altul venea pe altă parte. Curând au luat puiul și l-au târât mai departe. Căprioara nu a putut să îi oprească.

  Nu am mai putut privi acea scenă. M-a afectat profund. La fel încearcă vrăjmașul să facă sufletelor noastre. El încearcă pe o cale; dacă nu reușește, vine pe alta.

  Trăim timpul când inamicul și-a perfecționat tehnicile de atac, pentru că știe că mai are puțin timp. El folosește televiziunea, jocurile video, telefoanele, orice, ca să ne țină ocupați pe noi și pe copiii noștri. El încearcă să ne inducă ideea că suntem bine.

  Dar Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ne-a atenționat.

  1 Petru 5:8 spune: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.”

  Vestea bună este că nu suntem singuri și fără apărare în această luptă. Întreg Cerul este gata să ne dea putere să rezistăm și ne spune că, dacă ne împotrivim, inamicul va pleca.

  Dumnezeu trimite îngerii Săi pentru a ne proteja și Spiritul Sfânt pentru a ne întări și conduce, iar El va aranja mereu circumstanțele pentru a ne atrage atenția. Rugăciunea este esențială. Rugați-vă pentru cei dragi! Dumnezeu aude și răspunsul vine.

  „Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4:7). „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privința aceasta, căci de acum vei avea războaie” (2 Cronici 16:9).

  Sue Anderson

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...