Articolul precedentPresiune enormă
  Articolul următorA cincea parte

  Răcnetul leului

  Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

  Cu câțiva ani în urmă, priveam la televizor un program despre natură. O căprioară născuse un pui în pădure. Micuța vietate nici nu apucase să se ridice în picioare. În timp ce încerca acest lucru, a venit o haită de lupi. Lupii s-au apropiat ușor de mamă și de pui. Mama a intrat în alertă și a simulat că vrea să se folosească de coarne pentru a-i alunga. Lupii s-au retras pentru o clipă, dar au atacat din nou. Căprioară a apărat puiul încă o dată, iar lupii s-au retras puțin. Apoi au făcut un cerc în jur lor.

  Biata căprioară a încercat cu vitejie să-i îndepărteze, dar ea era singură și ei erau mulţi. Împungea un lup și altul venea pe altă parte. Curând au luat puiul și l-au târât mai departe. Căprioara nu a putut să îi oprească.

  Nu am mai putut privi acea scenă. M-a afectat profund. La fel încearcă vrăjmașul să facă sufletelor noastre. El încearcă pe o cale; dacă nu reușește, vine pe alta.

  Trăim timpul când inamicul și-a perfecționat tehnicile de atac, pentru că știe că mai are puțin timp. El folosește televiziunea, jocurile video, telefoanele, orice, ca să ne țină ocupați pe noi și pe copiii noștri. El încearcă să ne inducă ideea că suntem bine.

  Dar Dumnezeu, în marea Sa dragoste, ne-a atenționat.

  1 Petru 5:8 spune: „Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, Diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.”

  Vestea bună este că nu suntem singuri și fără apărare în această luptă. Întreg Cerul este gata să ne dea putere să rezistăm și ne spune că, dacă ne împotrivim, inamicul va pleca.

  Dumnezeu trimite îngerii Săi pentru a ne proteja și Spiritul Sfânt pentru a ne întări și conduce, iar El va aranja mereu circumstanțele pentru a ne atrage atenția. Rugăciunea este esențială. Rugați-vă pentru cei dragi! Dumnezeu aude și răspunsul vine.

  „Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă Diavolului, şi el va fugi de la voi” (Iacov 4:7). „Căci Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui. Ai lucrat ca un nebun în privința aceasta, căci de acum vei avea războaie” (2 Cronici 16:9).

  Sue Anderson

  Răcnetul leului - Devoțional femei. Dumnezeu trimite îngerii Săi pentru a ne proteja și Spiritul Sfânt pentru a ne întări și conduce, iar El va aranja mereu circumstanțele pentru a ne atrage atenția. Rugăciunea este esențială. Rugați-vă pentru cei dragi! Dumnezeu aude și răspunsul vine.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...