Articolul precedentReabilitarea
  Articolul următorLuna Mai

  Cine a lăsat lumina aprinsă?

  Cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuieşte să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie. (Romani 12:8)

  Catie, pisica noastră de culoarea marmeladei, era foarte vioaie. Habar nu aveam eu și soțul meu, Carl, că vom fi personaje principale în câteva dintre aventurile ei! Într-o zi, Carl mi-a zis: „Ai uitat să stingi lumina la subsol!” I-am răspuns că îmi aduceam perfect aminte că o stinsesem. Altă dată, am coborât acolo să fac curat și am găsit iar lumina aprinsă.

  „Dragul meu, ai lăsat lumina aprinsă la subsol?” am întrebat eu. Mi-a răspuns că nu crede că a lăsat-o el aprinsă. Au avut loc mai multe întâmplări de acest gen. Uneori, lumina se stingea deodată!

  Nu ne-am certat pe tema aceasta pentru că niciunul dintre noi nu dorea să se îndoiască de faptul că celălalt era demn de încredere. Nu doream să acceptam nici ideea că începeam amândoi să uităm. Apoi, eram siguri că nu aveam stafii în casă! Odată am dus niște rufe murdare la spălător. Întrerupătorul era deasupra mașinii de spălat și avea o funie lungă de care se putea porni. Catie era acolo sus, pe mașina de spălat, cu lăbuțele agățate de funie! Carl a refăcut instalația și a pus întrerupătorul pe stâlp, unde eu puteam ajunge, dar pisica, nu.

  Au fost toate bune până în seara în care ne-am întors acasă de undeva. Am fost surprinși să găsim lumina în sufragerie aprinsă! Carl a întrebat:

  – Ai lăsat tu aprinsă lumina?

  – Nu, am răspuns eu. Tu ai ieșit ultimul. Dacă niciunul dintre noi nu a lăsat-o aprinsă, ar trebui nici să nu intrăm. Poate este un hoț înăuntru.

  Când am început să râd, el s-a întrebat ce putea fi atât de haios. Atunci am zis:

  – Sunt sigură că pisica a făcut asta.

  – Catie știe să aprindă lumina?

  – Am văzut-o eu făcând asta, l-am asigurat.

  Am intrat în casă. Desigur, Catie era urcată pe bibliotecă, lângă întrerupător, torcând zgomotos. Era foarte mulțumită de sine!

  – Ștrengăriță ce ești tu! i-am spus noi în timp ce o mângâiam.

  Draga noastră pisică ne-a învățat că lucrurile nu sunt mereu ceea ce par.

  Eu și soțul meu am fost bucuroși că nu ne-am luat la harță pe acest subiect! Apoi, ne-am bucurat de protecția lui Dumnezeu – căci am găsit doar pisica în casă și nu am dat cu ochii de vreun hoț de pisici!

  Bonnie Moyers

  Cine a lăsat lumina aprinsă? - Devoțional femei. Eu și soțul meu am fost bucuroși că nu ne-am luat la harță pe acest subiect! Apoi, ne-am bucurat de protecția lui Dumnezeu – căci am găsit doar pisica în casă și nu am dat cu ochii de vreun hoț de pisici!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...