Articolul precedentSuferinţa este necesară
  Articolul următorViața ca un pentatlon

  Lauda muzicală

  Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie, toţi locuitorii pământului. (Psalmii 66:1)

  Muzica are putere. În Psalmii 150:6 ni se spune că „tot ce are suflare să laude pe Domnul!” „Tot” ne sugerează un grup atotinclusiv. El include oameni, îngeri, soarele, luna, „stelele luminoase”, „balauri de mare și adâncuri toate”, focul și grindina, „zăpadă și ceață, vânturi năprasnice”, „munții și dealurile toate, pomi roditori și cedri toți, fiare şi vite toate, târâtoare şi păsări înaripate, împăraţi ai pământului şi popoare toate, voievozi şi toţi judecătorii pământului, tineri şi tinere, bătrâni şi copii!” (Vezi Psalmii 148:1-12.) Poate că cineva se întreabă: Cum pot toate acestea să-L laude pe Domnul? Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor și El merită cea mai aleasă laudă. Deoarece El este Creatorul, sunt sigură că există un mod prin care El comunică mereu cu creaturile Sale, și ele cu El. Și mai cred că aceste creaturi fac ceea ce au fost menite să facă: Îi aduc laudă lui Dumnezeu.

  În Psalmul 100, David ne spune cum ar trebui să Îl lăudăm pe Dumnezeu: „Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui” (versetele 1 și 2). Înțeleptul Solomon ne spune și el că „datoria oricărui om” este: „Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui” (Eclesiastul 12:13). Atunci când se pregătea întoarcerea chivotului lui Dumnezeu în capitala Ierusalim, David i-a instruit pe leviți „să aşeze pe fraţii lor cântăreţi cu instrumente de muzică, cu lăute, harpe şi ţambale, şi să sune din ele cântări răsunătoare, în semn de bucurie” (1 Cronici 15:16). La fel și noi, când ne închinăm, muzica noastră ar trebui să fie cu bucurie, cu viață și cu reverență. Ați auzit privighetoarea cum cântă? Sunete atât de puternice pentru o pasăre atât de mică. Privighetorile își deschid ciocul și se străduiesc din răsputeri să scoată acele sunete care te lasă vrăjit. Nu poți decât să te oprești și să asculți acea muzică sublimă. Muzica dă amploare emoțiilor. Ea încălzește inima și te ridică spiritual. Te conectează la divin.

  Moise, Maria, Debora și Pavel sunt alte personaje biblice care foloseau muzica pentru a-și îmbogăți închinarea. Îngerii cântă continuu slavă Creatorului lor: „Sfânt, sfânt, sfânt” (Isaia 6:3). Când vom fi în cer, vom cânta istoria mântuirii, pe care îngerii nu o înțeleg complet – pentru că ei nu au simțit niciodată bucuria mântuirii, care este omenească.

  Cred că ar fi bine să începem cântăm încă de pe acum.

  Kollis Salmon-Fairweather

  Lauda muzicală - Devoțional femei. Când vom fi în cer, vom cânta istoria mântuirii, pe care îngerii nu o înțeleg complet – pentru că ei nu au simțit niciodată bucuria mântuirii, care este omenească. Cred că ar fi bine să începem cântăm încă de pe acum.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...