Articolul precedentO coroană meritată
  Articolul următorPentagonul (USA)

  O întoarcere la 180 de grade

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:13,14)

  Aseară la televizor, la rubrica meteo, s-a anunțat pentru astăzi o nouă zi de caniculă. Prin urmare, în această dimineață am vrut să termin munca pe care o aveam de făcut afară înainte ca umiditatea să devină prea mare. Am încălțat o pereche de șlapi de gumă și mi-am luat mănușile de grădinărit. Urma să plivesc și să ud florile înainte de a intra înapoi în casă, la treburile mele (acolo unde aveam aer condiționat).

  Chiar dacă este mijlocul primăverii aici, în sud, unde locuiesc, mă bucur că mi‑au înflorit din abundență ghivecele cu flori galben-portocalii de gălbenele englezești și franțuzești, cu flori violet-închis de salvie, cu petunii roz și cu gardenii culoarea fildeșului.

  Apoi, în timp ce udam florile, aproape că n-am observat micuțul ghiveci cu gălbenele din spatele celui mai înalt vas de ceramică de culoare verde. Poziția acestui vas mare face ca umbra lui pe zidul casei să mascheze prezența minusculei plante. Deși copleșite de umbra cuprinzătoare a florilor mai mari situate mai sus și așezate în fața lor (condamnate să aibă condițiile cele mai vitrege ale unei flori în ghiveci), gălbenelele, cu petalele lor mici și perfecte de culoarea aurului și vișinii în partea de mijloc, și-au strâmbat „gâtul” în vârful tulpinilor firave. O întoarcere la 180 de grade! De ce? Ca să se poată bucura din plin de soarele dimineții.

  Stăteam și priveam la vitejia gălbenelelor mele care au reușit să învingă greutățile.

  În umilință, am auzit cum Duhul Sfânt m-a întrebat: Dar tu ai face un așa efort istovitor ca să-ți păstrezi fața îndreptată spre Mine? Te străduiești să faci orice numai ca să te poți scălda în căldura dragostei Mele și în lumina adevărului Meu? Căci îndurările Mele se reînnoiesc și pentru tine în fiecare dimineață (vezi Plângerile 3:22,23). Stropită pe picioare cu picăturile de apă de la furtunul de grădină și cu lacrimi în ochi, mă uitam la acele gălbenele. Atunci, chiar lângă acel ghiveci mare și verde, mi-am predat din nou inima lui Isus, hotărâtă să fac un efort de reînnoire la 180 de grade pentru a primi plinătatea Lui în fiecare zi.

  Doamne, chiar dacă circumstanțe dincolo de puterea noastră de a controla ne așază în umbra vrăjmașului, noi vom rămâne statornice și nu vom renunța la luptă. Ajută-ne să facem tot ce este necesar pentru a ne poziționa acolo unde putem să-Ți vedem fața!

  Carolyn Rathbun Sutton

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...