Articolul precedentO coroană meritată
  Articolul următorPentagonul (USA)

  O întoarcere la 180 de grade

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:13,14)

  Aseară la televizor, la rubrica meteo, s-a anunțat pentru astăzi o nouă zi de caniculă. Prin urmare, în această dimineață am vrut să termin munca pe care o aveam de făcut afară înainte ca umiditatea să devină prea mare. Am încălțat o pereche de șlapi de gumă și mi-am luat mănușile de grădinărit. Urma să plivesc și să ud florile înainte de a intra înapoi în casă, la treburile mele (acolo unde aveam aer condiționat).

  Chiar dacă este mijlocul primăverii aici, în sud, unde locuiesc, mă bucur că mi‑au înflorit din abundență ghivecele cu flori galben-portocalii de gălbenele englezești și franțuzești, cu flori violet-închis de salvie, cu petunii roz și cu gardenii culoarea fildeșului.

  Apoi, în timp ce udam florile, aproape că n-am observat micuțul ghiveci cu gălbenele din spatele celui mai înalt vas de ceramică de culoare verde. Poziția acestui vas mare face ca umbra lui pe zidul casei să mascheze prezența minusculei plante. Deși copleșite de umbra cuprinzătoare a florilor mai mari situate mai sus și așezate în fața lor (condamnate să aibă condițiile cele mai vitrege ale unei flori în ghiveci), gălbenelele, cu petalele lor mici și perfecte de culoarea aurului și vișinii în partea de mijloc, și-au strâmbat „gâtul” în vârful tulpinilor firave. O întoarcere la 180 de grade! De ce? Ca să se poată bucura din plin de soarele dimineții.

  Stăteam și priveam la vitejia gălbenelelor mele care au reușit să învingă greutățile.

  În umilință, am auzit cum Duhul Sfânt m-a întrebat: Dar tu ai face un așa efort istovitor ca să-ți păstrezi fața îndreptată spre Mine? Te străduiești să faci orice numai ca să te poți scălda în căldura dragostei Mele și în lumina adevărului Meu? Căci îndurările Mele se reînnoiesc și pentru tine în fiecare dimineață (vezi Plângerile 3:22,23). Stropită pe picioare cu picăturile de apă de la furtunul de grădină și cu lacrimi în ochi, mă uitam la acele gălbenele. Atunci, chiar lângă acel ghiveci mare și verde, mi-am predat din nou inima lui Isus, hotărâtă să fac un efort de reînnoire la 180 de grade pentru a primi plinătatea Lui în fiecare zi.

  Doamne, chiar dacă circumstanțe dincolo de puterea noastră de a controla ne așază în umbra vrăjmașului, noi vom rămâne statornice și nu vom renunța la luptă. Ajută-ne să facem tot ce este necesar pentru a ne poziționa acolo unde putem să-Ți vedem fața!

  Carolyn Rathbun Sutton

  O întoarcere la 180 de grade - Devoțional femei. Doamne, chiar dacă circumstanțe dincolo de puterea noastră de a controla ne așază în umbra vrăjmașului, noi vom rămâne statornice și nu vom renunța la luptă. Ajută-ne să facem tot ce este necesar pentru a ne poziționa acolo unde putem să-Ți vedem fața!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...