Te simți necorespunzătoare?

  Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. (Romani 8:26)

  Cu trecerea anilor, am observat că sunt mai puțin capabilă să fac anumite lucruri așa cum le făceam altădată. Schimbările acestea mă frustrează. Deși am o relație personală cu Isus, uneori mă întreb dacă nu cumva slujirea mea este doar de domeniul trecutului – ca să nu mai vorbesc despre a purta de grijă nevoilor zilnice. Desigur, singuri nu putem reuși; totuși, Isus a promis că ne va face capabili prin Spiritul Sfânt, pe care ni l-a trimis. El l-a numit pe acest Ghid spiritual „un alt Mângâietor” (Ioan 14:16), unul dintre numeroasele nume ale Duhului Sfânt. Totuși, Isus a fost primul Mângâietor. Isus știa că vom avea nevoie de mângâiere în viață. Duhul Sfânt a fost cu Dumnezeu Tatăl și cu Dumnezeu Fiul la creațiune. Celei de-a treia Persoane a Divinității I s-au dat multe titluri care desemnează atribuțiile Sale, ceea ce arată că este demn de încredere. Printre altele, Lui I se atribuie inspirația Scripturii și – ca Sfetnic, Avocat, Conducător, Călăuză, Mijlocitor, Descoperitor și multe alte titluri – El este cel care ne convinge de păcat. Acesta este, într-adevăr, un Mângâietor.

  Când mă simt abătută din pricina neputințelor mele, primesc destul de des de la cineva mulțumiri pentru notele de încurajare sau pentru vreo poezie sau vreo carte pe care am scris-o și care a fost o binecuvântare pentru alții. Vin chiar și mulțumiri trimise prin e-mail de editura cotidianului local pentru care am scris articole în numele bisericii mele. Poate că nu voi mai fi în stare să merg picioarele mele, dar cuvintele înmuiate în călimara Duhului Sfânt vor circula în lung și-n lat. Și dacă acum nu mai am energia unui lider care stă în frunte, Duhul Sfânt este binevoitor să mă călăuzească și când stau în fotoliul meu special pentru a scrie.

  Vechea mea prietenă Evey, pe care mi-am făcut-o prin programul de renunțare la fumat în cinci zile, m-a asigurat că serviciul oferit cu ani în urmă încă aduce binecuvântare. Ea are aproape o sută de ani și îmi reamintește că nu ar fi ajuns la această vârstă dacă nu ar fi venit la acele clase antifumat la care a ajuns văzând un afiș și un anunț în ziar. Într-o notă recentă, ea îmi spunea: „Viața mea a fost schimbată pentru totdeauna. Îți voi fi mereu recunoscătoare.” Ea i-a menționat și pe alți membri ai bisericii. Totuși nu putem face referire doar la victoriile trecutului; de aceea sunt recunoscătoare că, atunci când mă simt necorespunzătoare, îmi amintesc că reușita poate fi atinsă prin darul dat de Isus – un „alt Mângâietor”.

  Astfel, încă mă rog pentru cuvintele pe care le scriu și mă simt inspirată de sus, chiar și acum, la optzeci de ani.

  Betty Kossick

  Te simți necorespunzătoare? - Devoțional femei. Totuși nu putem face referire doar la victoriile trecutului; de aceea sunt recunoscătoare că, atunci când mă simt necorespunzătoare, îmi amintesc că reușita poate fi atinsă prin darul dat de Isus – un „alt Mângâietor”.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...