Articolul precedentSlujirea
  Articolul următorCei șase frați ai lui David

  Căruciorul de cumpărături

  Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. (Psalmii 40:8)

  Mă rog adesea lui Dumnezeu să mă ajute să recunosc ocaziile date pentru a-I sluji ajutându-i pe alții. Totuși, uneori ezit și ignor total răspunsul primit la această rugăciune. Într-o dimineață, mi-am parcat mașina în fața băcăniei. Am observat o femeie și un băiețel care încărcau în portbagaj cumpărăturile. După ce au transferat cutiile, femeia i-a făcut un semn băiatului să pună căruciorul de cumpărături pe un loc gol din parcare.

  Pentru că mi se întâmplase ca mașina să-mi fie lovită de un cărucior nesupravegheat în parcare, m-am supărat să văd persoane care lasă căruciorul gol pe spațiile pentru mașini. În alte ocazii, am fost îndeajuns de supărată ca să spun câteva vorbe acelor persoane care încălcau legea. De această dată m-am abținut, clocotind în interior. Am ieșit din mașină și mi s-a părut că zăresc ceva în căruciorul abandonat, dar mi-am văzut de treabă. Am observat însă că cei doi păreau să caute ceva. Când m-am apropiat de ei, am auzit că intenționau să intre înapoi în magazin să verifice. M-am uitat spre cărucior și am văzut într-adevăr ceva, chiar dacă nu puteam distinge ce anume era.

  Am auzit o voce care mi-a spus să mă întorc și să le spun că au lăsat ceva în cărucior. Încă fierbeam de mânie și am refuzat să ascult, pentru că, dacă ar fi dus căruciorul în locul destinat pentru el, ar fi văzut cu siguranță acel articol. Vocea insista, în timp ce mă îndreptam spre magazin, dar am continuat să mă împotrivesc. În cele din urmă, m-am supus, am făcut cale întoarsă și le-am spus că au lăsat ceva în cărucior. Băiatul a fugit spre cărucior și a strigat: „Portofelul!” Femeia mi-a zâmbit și mi-a mulțumit.

  Nu mi-am schimbat părerea în ce privește comportamentul greșit în a nu-ți duce căruciorul acolo unde trebuie, dar sunt bucuroasă că am cedat îndemnului divin și că Dumnezeu S-a folosit de mine pentru a ajuta la găsirea acelui portofel. Eram atât de supărată și de ocupată cu afirmarea dreptății, încât aproape am ratat să ajut pe cineva – adică exact lucrul pe care îl cerusem în rugăciune. Era cât pe ce să dau greș! Dar oare în câte alte ocazii nu am ignorat încercarea lui Dumnezeu de a mă folosi? Sau am nesocotit un răspuns la rugăciune pentru că nu a fost răspunsul pe care îl doream sau pe care îl așteptam? Trebuie să admit că, atunci când m-am rugat ca Dumnezeu să mă folosească, aveam speranța ca El să mă conducă să fac ceva măreț, ceva extraordinar, care ar putea salva întreaga lume – nu ceva mărunt cum este găsirea unui portofel.

  Dar eu nu ştiu ce planuri are El. Trebuie să-L las să conducă totul.

  Jean Arthur

  Căruciorul de cumpărături - Devoțional femei. Trebuie să admit că, atunci când m-am rugat ca Dumnezeu să mă folosească, aveam speranța ca El să mă conducă să fac ceva măreț, ceva extraordinar, care ar putea salva întreaga lume – nu ceva mărunt cum este găsirea unui portofel.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...