Articolul precedentPotenţialul uman
  Articolul următorȘase fațete ale zarului

  Îngerii sunt printre noi – partea 1

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

  Am avut privilegiul de a merge în Africa, în urmă cu câțiva ani, împreună cu organizația umanitară globală a bisericii noastre. A fost o mică echipă formată din trei membri și plănuiam să facem un film documentar (pe cuprinsul a trei țări) și un video muzical pentru un cântec pe care îl compusesem pentru acea organizație. La data plecării, vizele noastre nu erau încă aprobate pentru accesul în ultima țară de destinație. Astfel că ziua plecării a trecut, iar noi am continuat lucrul la orfelinatul unde ne desfășuram activitatea. M-am rugat în tăcere: Dacă este voia Ta, Doamne, vom merge în această ultimă țară. Vizele noastre au fost aprobate de către șeful guvernului, care a semnat pentru fiecare membru al echipei.

  Totuși, ni s-a spus că filmarea și fotografierea erau stric interzise – erau ilegale – în acea țară. Puteam fi arestați și acuzați de spionaj, dacă eram descoperiți făcând una dintre aceste activități; totuși, iată-ne la bordul navei de zbor, cu valizele pline de aparatură profesională de filmat și de fotografiat. După o așteptare intensă, de două ore, la biroul de imigrări al aeroportului, am fost, ca prin minune, lăsați să intrăm cu echipamentul nostru de filmare și cu tot ce aveam. Am pătruns adânc în Deșertul Sahara, ne-am îmbarcat pe un vas de pe Nil și am trecut prin situații-limită în timp ce filmam scene impresionante și dramatice.

  La întoarcere, fiecare avea un program de plecare diferit. Regizorul pleca primul, eu, următoarea, iar apoi, cameramanul. Avioanele noastre decolau la ora 3:00 noaptea din capitala țării. Din nou, vizele trebuiau semnate, ca să putem părăsi țara. La 00:30 am primit mesajul că viza mea tocmai fusese semnată și că puteam să mă îndrept spre aeroport. Un localnic, care vorbea o engleză stricată, m-a dus cu mașina până acolo, a descărcat bagajele pe bordură și mi-a indicat „drumul” către micul aeroport. Mi-am făcut loc prin mulţime și parcă mă simțeam stingherită de privirile insistente și curioase. Cu gândirea mea occidentală, am presupus că nu mai aveam nevoie de eșarfa care îmi acoperea capul. Și eram acolo, o femeie „neacoperită” cum se cuvenea, cu pantaloni și bluză, cu părul blond fluturându-mi în bătaia vântului.

  Ajunsă la intrarea în aeroport, gardienii au blocat ușile. Deși le-am arătat biletul tipărit, ei au refuzat să mă lase să intru.

  Doamne, ai promis să ai grijă de mine. Am nevoie disperată de ajutorul Tău!

  Naomi Striemer

  Îngerii sunt printre noi – partea 1 - Devoțional femei. Ajunsă la intrarea în aeroport, gardienii au blocat ușile. Deși le-am arătat biletul tipărit, ei au refuzat să mă lase să intru. Doamne, ai promis să ai grijă de mine. Am nevoie disperată de ajutorul Tău!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...