Articolul precedentSlujitorul credincios
  Articolul următorNumărul imperfecțiunii omului

  Învățând de la Maria

  Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua. (Luca 10:42)

  Cu douăzeci de ani în urmă, Isus m-a eliberat de droguri, după treizeci și șase de ani de dependență. L-am rugat să-mi dea puterea de a-mi face partea în procesul de recuperare. În primul rând, am curățat casa de droguri și de accesorii de administrat droguri. Noaptea, când apărea dorința de a consuma marijuana (ceea ce practicasem ani la rând) luam Biblia și începeam să citesc. Vrăjmașul sufletului meu venea cât putea de aproape, manifestându-și prezența amenințătoare prin coșmaruri, amintiri terifiante și ispite puternice pentru a începe iar să consum droguri. Am luptat împotriva avansurilor lui rugându-mă continuu, exersându-mi noua credință în puterea salvatoare a lui Isus și invocând făgăduințele biblice citite cu credincioșie din Biblie în fiecare zi și în fiecare noapte.

  De-a lungul acestor luni critice și dificile, am fost foarte mult mângâiată și încurajată de istoria Mariei Magdalena. Ori de câte ori se simțea neajutorată, ea se încredea cu simplitate în puterea salvatoare și în harul lui Isus. Cu acordul ei, Isus a alungat demonii care îi ruinau viața. El a curățit-o și a tămăduit-o din nou și din nou (Luca 8:2). Cât de mult Îl iubea pentru ceea ce făcuse pentru ea! Maria stătea cât mai aproape de Isus. La fel și eu.

  L-am iubit mai profund pe Isus atunci când am meditat la un lucru pe care El l-a făcut pentru ea. Dintre toți cei care Îl urmau, primei persoane căreia i S-a arătat în dimineața învierii Sale a fost Maria (Ioan 20:11-18). Vă dați seama? Apoi, El i-a dat o misiune: să meargă la ceilalți să le spună că El este viu. Am crescut cu dorința de a fi misionară. În schimb, alegerile din viață m-au târât în jos, pe o altă cale. Dar acum, ca și Maria Magdalena, am o misiune: să le împărtășesc și altora ce a făcut Isus pentru mine și să-i asigur că El este „viu” și pentru ei. Mi-am „construit misiunea” pe principiile folosite de Isus cu Maria –, dar și cu mine.

  În primul rând, El nu a criticat-o pe Maria. Nici noi nu trebuie să criticăm o inimă rănită. Isus înțelege istoria vieții oricui. „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti” (Ioan 8:11). Atunci când îi sprijinim pe oamenii aflați în convalescență spirituală, și noi trebuie să le dăm timp și spațiu să crească. În al doilea rând, Isus a apărat-o pe Maria de condamnarea publică (Marcu 14:6-9). El a afirmat că istoria dragostei ei pentru El va fi amintită pentru eternitate. Prietena mea luptătoare, acea promisiune este și pentru noi!

  Vickie Chabot-Snell

  Învățând de la Maria - Devoțional femei. Isus a apărat-o pe Maria de condamnarea publică. El a afirmat că istoria dragostei ei pentru El va fi amintită pentru eternitate. Prietena mea luptătoare, acea promisiune este și pentru noi!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...