Articolul precedentSlujirea voluntară
  Articolul următorSteaua evreilor

  Domnul ascultă

  Nu aveţi, pentru că nu cereţi. (Iacov 4:2)

  Îți amintești de vremea când erai doar o fetiță, iar părinții tăi îți spuneau ceva „pentru binele tău”? Și totuși, erai hotărâtă să faci doar ce voiai. Dumnezeu ne spune în Cuvântul Său că El vrea să fim ascultători.

  Într-o zi, sora mea cea mai mare ne-a vizitat și avea nevoie de niște lămuriri cu privire la situația contului ei bancar. A fost nevoie să îi explic ceva și i-am arătat carnetul meu de cecuri. După ce am terminat, l-am dus la locul lui, ca să nu îl rătăcesc.

  După două zile, am avut nevoie de el.

  – Dar unde l-oi fi pus? mi-am întrebat sora.

  – Cred că l-ai luat cu tine în camera ta, a răspuns ea.

  – Și eu îmi amintesc așa, dar nu îl găsesc!

  Consideram că am căutat peste tot – de două ori. Am răscolit toată camera, dar nu l-am găsit. Apoi, m-am gândit: Stai puțin. Am făcut de toate, însă nu m-am rugat Domnului să mă ajute să găsesc cecurile. Sora mea a fost de acord că ar trebui să ne rugăm. M-am oprit din căutări și m-am rugat Tatălui ceresc.

  A trecut o zi fără să dau de urma carnetului. În ziua următoare, m-am gândit că Dumnezeu ar avea nevoie de ajutorul meu. Am început iar cercetările. În timp ce începeam să caut în camera mea, am auzit o voce suavă care îmi spunea: Credeam că M-ai rugat pe Mine să-ți găsesc carnetul de cecuri. Am spus: „Te-am auzit Doamne!” și m-am așezat. Apoi, am auzit vocea care îmi spunea să merg să caut în partea dreapta a sertarului de jos al noptierei mele. Am gândit: Dar acolo deja am căutat. Dar vocea mi-a reamintit că am căutat în partea stângă, nu și în cea dreapta a sertarului.

  Am luat o lanternă, am deschis sertarul la maximum și am privit înăuntru, în timp ce îmi ziceam: Nimic! M-am apropiat mai cu atenție și am văzut ceva verde. Stai, ce-i asta? Am folosit un bețișor să încerc să îl mișc, dar nu reușeam. Incredibil! Am găsit carnetul de cecuri. Eram atât de uimită și de emoționată, încât nu mai puteam spune nimic. Apoi, soțul meu m-a întrebat ce se întâmplă și am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Cuvântul Domnului spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă” (Iacov 1:5). Mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai reamintit cine ești Tu!

  Elaine J. Johnson

  Domnul ascultă - Devoțional femei. Cuvântul Domnului spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă”. Mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai reamintit cine ești Tu!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...