Domnul ascultă

Nu aveţi, pentru că nu cereţi. (Iacov 4:2)

Îți amintești de vremea când erai doar o fetiță, iar părinții tăi îți spuneau ceva „pentru binele tău”? Și totuși, erai hotărâtă să faci doar ce voiai. Dumnezeu ne spune în Cuvântul Său că El vrea să fim ascultători.

Într-o zi, sora mea cea mai mare ne-a vizitat și avea nevoie de niște lămuriri cu privire la situația contului ei bancar. A fost nevoie să îi explic ceva și i-am arătat carnetul meu de cecuri. După ce am terminat, l-am dus la locul lui, ca să nu îl rătăcesc.

După două zile, am avut nevoie de el.

– Dar unde l-oi fi pus? mi-am întrebat sora.

– Cred că l-ai luat cu tine în camera ta, a răspuns ea.

– Și eu îmi amintesc așa, dar nu îl găsesc!

Consideram că am căutat peste tot – de două ori. Am răscolit toată camera, dar nu l-am găsit. Apoi, m-am gândit: Stai puțin. Am făcut de toate, însă nu m-am rugat Domnului să mă ajute să găsesc cecurile. Sora mea a fost de acord că ar trebui să ne rugăm. M-am oprit din căutări și m-am rugat Tatălui ceresc.

A trecut o zi fără să dau de urma carnetului. În ziua următoare, m-am gândit că Dumnezeu ar avea nevoie de ajutorul meu. Am început iar cercetările. În timp ce începeam să caut în camera mea, am auzit o voce suavă care îmi spunea: Credeam că M-ai rugat pe Mine să-ți găsesc carnetul de cecuri. Am spus: „Te-am auzit Doamne!” și m-am așezat. Apoi, am auzit vocea care îmi spunea să merg să caut în partea dreapta a sertarului de jos al noptierei mele. Am gândit: Dar acolo deja am căutat. Dar vocea mi-a reamintit că am căutat în partea stângă, nu și în cea dreapta a sertarului.

Am luat o lanternă, am deschis sertarul la maximum și am privit înăuntru, în timp ce îmi ziceam: Nimic! M-am apropiat mai cu atenție și am văzut ceva verde. Stai, ce-i asta? Am folosit un bețișor să încerc să îl mișc, dar nu reușeam. Incredibil! Am găsit carnetul de cecuri. Eram atât de uimită și de emoționată, încât nu mai puteam spune nimic. Apoi, soțul meu m-a întrebat ce se întâmplă și am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu. Cuvântul Domnului spune: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă” (Iacov 1:5). Mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai reamintit cine ești Tu!

Elaine J. Johnson

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor