De la întuneric la lumină

  Da, Tu eşti lumina mea, Doamne! Domnul luminează întunericul meu. (2 Samuel 22:29)

  În august 2008 am vizitat-o pe verișoara mea, Maureen, în Boston, pentru două săptămâni. La Beijing se desfășurau Jocurile Olimpice și eu urmăream evenimentul la TV. În mijlocul unei competiții, s-a oprit curentul electric. Din fericire, era la amiază și casa nu s-a cufundat în întuneric. Verișorul meu de gradul al doilea, William, părea convins că pana de curent era cauzată de lucrările de construcție care aveau loc în vecini și se aștepta ca problema să fie remediată curând. Am așteptat ore la rând în zadar. Atunci când verișoara mea a venit acasă, am ieșit să cinăm în oraș. La întoarcere, casa era tot cufundată în întuneric. William a dibuit două lanterne și ne-am retras toți pentru odihna nopții. Dimineața, aceeași situație. Așa a fost timp de două zile. De câteva ori uitam că nu avem curent și încercam să aprind lumina sau să folosesc cuptorul cu microunde, dar în zadar. I-am mulțumit lui Dumnezeu că aveam o sobă pe gaz, chibrituri și niște ceainice vechi, dar bune. Cel puțin puteam mânca.

  Maureen a sunat în oraș și cineva i-a dat câteva idei pentru a rezolva problema. Curentul nu fusese întrerupt de la sursa din oraș, deci problema era a casei noastre. Era foarte frustrant să nu avem curent de câteva zile și să nu știam cauza problemei. William controlase tabloul electric cu o zi înainte și totul era bine.

  După ce a primit instrucțiuni prin telefon, William s-a aventurat la subsol să verifice circuitul electric de acolo, de jos. După câteva minute, aveam curent electric. De fapt, noi avuseserăm curent în tot acest timp însă, nu știuserăm, deoarece nu făcuserăm ceea ce era nevoie ca să ne folosi de el.

  Această întâmplare m-a făcut să mă gândesc la viața fără Isus: întuneric total! Unii oameni rătăcesc prin întuneric și-și duc viața fără să acceseze Sursa luminii. Ei se trezesc dimineața fără să realizeze că Cineva menține suflarea de viață în ei. Se grăbesc să plece la munca lor zilnică fără să spună un „Bună dimineața, Tată ceresc!”. Alții duc o viață searbădă, căutând ceva fără să găsească, pentru că trăiesc în întuneric spiritual. Adversarul, Diavolul, face tot ce-i stă în putere ca să îi țină departe de Dumnezeu, Lumina lumii și adevărata Sursă a vieții. Satana este „ca un leu care răcnește si caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8).

  Ai alunecat cumva în întuneric spiritual? Lasă-L pe Isus să-ți lumineze astăzi cărarea!

  Sharon Long

  De la întuneric la lumină - Devoțional femei. Ai alunecat cumva în întuneric spiritual? Lasă-L pe Isus să-ți lumineze astăzi cărarea!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...