Articolul precedentSteagurile negre
  Articolul următorRăzboiul de șase zile

  Mama

  Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! (Proverbele 1:8)

  Numele ei este Edda. Înseamnă „nobilă”, „cu scopuri curate” și „poezie”. Este un nume folosit în țările în care se vorbește italiană, germană, norvegiană sau poloneză. Acum, la nouăzeci de ani, aspectul ei s-a mai schimbat, nu mai este frumoasa italiancă pe care mi-o amintesc, dar nu este nimic pe lume mai dulce ca Mama, Mami sau, simplu, Ma. Ce binecuvântare să o am încă pe mama în viață până acum – să merg în vizită acasă la ea, să gătim împreună, să depănăm amintiri, să călătorim și să construim încă amintiri împreună. Dar cum ar fi dacă mama nu ar mai fi? Cum aș face față acestei pierderi? Tată ceresc, Te rog, ține-o pe mama până la revenirea Ta! Mami m-a învățat să fiu organizată și să cultiv valoarea curățeniei, a detaliilor, a muncii sârguincioase, a gătitului și gospodăritului. Tot ea m-a învățat să mă bucur de parfumuri, de muzică, de artă și în special de marii tenori italieni pe care îi ascultăm mereu. Cred că Dumnezeu ne-a dat mame pentru ca ele să ne învețe cum să fim soții – iubitoare, blânde, grijulii și altruiste. Iar această strălucită moștenire o dăm mai departe generațiilor viitoare.

  Există un vechi poem: „Mâna care ne leagănă la culcare/Este mâna care conduce lumea.” (William Ross Wallace, „What Rules the World”, 1865.) Ce Dumnezeu minunat avem! El ne-a dat mame care ne-au legănat și ne-au înzestrat pentru viață. Mamele trăiesc pentru a ne hrăni și a ne susține și încuraja în asemănarea cu Hristos. Ele dau totul ca noi să creștem bine și sunt alături de noi pentru a face din lumea aceasta un loc mai bun de trăit și, în același timp, pentru a ne pregăti ca să trăim veșnic în lumea aceea mai bună.

  Mama mea este încă foarte activă și toți o iubesc. Caracterul ei puternic și dispoziția ei fermă au reprezentat lecții valoroase în viața mea. Dumnezeu este ca o mamă; ne invită să ne adăpostim sub aripile Sale puternice, ca o cloșcă ce-și acoperă puii sub aripi, pentru a-i proteja de pericole (vezi Matei 23:37). Oh, cât îmi iubesc mama și cât Îl iubesc pe Dumnezeu care mi-a dat-o pe Mama! Nu există bucurie mai mare decât să faci parte din familia lui Dumnezeu.

  Fie ca toți să fim gata să-L întâmpinăm pe Isus pe nori și să trăim cu el în cer, ca o mare familie, pentru veșnicie.

  Marli Elizete Ritter-Hein

  Mama - Devoțional femei. Fie ca toți să fim gata să-L întâmpinăm pe Isus pe nori și să trăim cu el în cer, ca o mare familie, pentru veșnicie.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...