Ce am învățat de la un uragan?

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

  Zona în care locuiesc este lipită de un dig, iar când ploaia a inundat orașul nivelul apei s-a apropiat de limita superioară a digului. Șeriful și poliția au venit la noi și ne-au informat despre starea digului și despre faptul că apa avea să-l spargă și să inunde cartierul.

  Ei au insistat asupra obligativității evacuării caselor aflate în zonă. Ascultându-le explicația, am privit în jur la fețele supărate ale vecinilor.

  Apoi, polițiștii au adoptat un ton mai sever: „Dacă nu părăsiți zona, să nu ne chemați când digul se va rupe!”

  Mulţi dintre vecini erau descumpăniți. Nu doreau să-și lase casele și nu aprobau tonul oficialităților. În ziua următoare, când poliția s-a întors, a oprit curentul electric la acele case care considerau ei că erau în pericol. Apoi, i-a obligat pe rezidenți să plece.

  Iată ce este interesant la această experiență: deși Dumnezeu ne-a dăruit dragostea Sa, totuși mulţi sunt ca acești vecini ai mei și refuză să o accepte. El ne-a dat avertismente și totuși noi le ignorăm. Biblia ne dă exemplu după exemplu de persoane care se împotrivesc Cuvântului lui Dumnezeu. Și noi, ca și ei, ignorăm adesea acea Voce liniștită, șoptită, și accelerăm la viteză maximă în direcția greșită.

  Credem că știm mai mult decât Dumnezeu? De ce ne avântăm în relații dacă, de multe ori, știm că acea persoană nu este potrivită pentru noi? De ce achiziționăm ceva ce Duhul Sfânt ne îndeamnă să nu cumpărăm?

  Vecinii mei luptau cu aceia care încercau să îi ajute. Mulţi dintre noi fac același lucru. Luptăm cu Dumnezeu pentru a păstra direcția pe care singuri ne-am ales-o, în loc să Îi cerem Lui indicații cu privire calea pe care să apucăm.

  Am înțeles că evacuarea era incomodă, dar am mai înțeles că era pentru a ne asigura protecția.

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Paula Sanders Blackwell

  Ce am învățat de la un uragan? - Devoțional femei. Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...