Ce am învățat de la un uragan?

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbele 3:5)

  Zona în care locuiesc este lipită de un dig, iar când ploaia a inundat orașul nivelul apei s-a apropiat de limita superioară a digului. Șeriful și poliția au venit la noi și ne-au informat despre starea digului și despre faptul că apa avea să-l spargă și să inunde cartierul.

  Ei au insistat asupra obligativității evacuării caselor aflate în zonă. Ascultându-le explicația, am privit în jur la fețele supărate ale vecinilor.

  Apoi, polițiștii au adoptat un ton mai sever: „Dacă nu părăsiți zona, să nu ne chemați când digul se va rupe!”

  Mulţi dintre vecini erau descumpăniți. Nu doreau să-și lase casele și nu aprobau tonul oficialităților. În ziua următoare, când poliția s-a întors, a oprit curentul electric la acele case care considerau ei că erau în pericol. Apoi, i-a obligat pe rezidenți să plece.

  Iată ce este interesant la această experiență: deși Dumnezeu ne-a dăruit dragostea Sa, totuși mulţi sunt ca acești vecini ai mei și refuză să o accepte. El ne-a dat avertismente și totuși noi le ignorăm. Biblia ne dă exemplu după exemplu de persoane care se împotrivesc Cuvântului lui Dumnezeu. Și noi, ca și ei, ignorăm adesea acea Voce liniștită, șoptită, și accelerăm la viteză maximă în direcția greșită.

  Credem că știm mai mult decât Dumnezeu? De ce ne avântăm în relații dacă, de multe ori, știm că acea persoană nu este potrivită pentru noi? De ce achiziționăm ceva ce Duhul Sfânt ne îndeamnă să nu cumpărăm?

  Vecinii mei luptau cu aceia care încercau să îi ajute. Mulţi dintre noi fac același lucru. Luptăm cu Dumnezeu pentru a păstra direcția pe care singuri ne-am ales-o, în loc să Îi cerem Lui indicații cu privire calea pe care să apucăm.

  Am înțeles că evacuarea era incomodă, dar am mai înțeles că era pentru a ne asigura protecția.

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Paula Sanders Blackwell

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...