Articolul precedentCanale de binecuvântare
  Articolul următorBateria de șase volți

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  În primii ani ai secolului al XXI-lea, familia mea avea probleme financiare. Pe data de întâi ale lunii trebuia plătită chiria, astfel că eram stresată și tensionată. Chiar cred în importanța credincioșiei față de Dumnezeu prin returnarea a ceea ce este al Lui, cât și în importanța credincioșiei în slujirea la biserică.

  De-a lungul anilor, am avut în dormitorul meu o cutie de rugăciuni, în care puneam bilețele cu cererile mele săptămânale, însă nu îmi amintesc să fi pus acolo vreo cerere legată de acea perioadă cu probleme financiare. În taină, am șoptit în inima mea: Tare mi-aș dori să nu mai fiu nevoită să plătesc chirie. Confruntarea cu prima zi din lună era stresantă pentru mine și eram demoralizată.

  A trecut ceva timp și mi-am schimbat locul de muncă, ajungând să lucrez cu persoane cu nevoi speciale. După cinci luni, șefa mea m-a întrebat dacă m-aș descurca să fiu managerul uneia dintre proprietățile instituției. A menționat că văzuse performanțele muncii mele și că era convinsă că aș fi un lider bun.

  I-am răspuns imediat că trebuia să mă rog pentru a lua o decizie.

  Când L-am căutat pe Domnul pentru sfat, Duhul Sfânt mi-a amintit ce spusesem în inima mea mai devreme despre dorința de a nu mai plăti chirie. Cu noua poziție care mi se oferea, unul dintre cele mai mari beneficii era că nu mai trebuia să plătesc chirie și utilități – era un bonus care venea odată cu acest post nou. Mi s-a dat un apartament și nu a mai trebuit să plătesc chirie un an și jumătate.

  Dumnezeu chiar aude ceea ce spunem în inima noastră. Cuvântul Său este adevăr și promisiunile Sale sunt sigure. El a spus că înainte să-L chemăm ne va răspunde. El va împlini dorințele inimii noastre, dacă noi ne găsim plăcerea în El (Psalmii 37:4).

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

  Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Janice M. Turner Carter

  Dumnezeu chiar aude și răspunde - Devoțional femei. Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!
  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...