Articolul precedentÎmparte-ţi pâinea!
  Articolul următorȘase sticle într-un bax

  Credința lui Rahav

  Când a auzit Isus aceste vorbe, S-a mirat şi a zis celor ce veneau după El: „Adevărat vă spun că nici în Israel n-am găsit o credinţă aşa de mare.” (Matei 8:10)

  Credința lui Rahav mă uimește: era puternică, neclintită, plină de încredere în împlinirea promisiunii care îi fusese făcută de cele două iscoade israelite: ca ea și familia ei să fie cruțate de la distrugerea iminentă a Ierihonului. Singura condiție ca acea cerere ei să fie împlinită era să aibă suficient curaj să agațe funia cărămizie cu care iscoadele scăpaseră coborând de la fereastra casei ei.

  Rahav a făcut un salt al credinței atunci când a trecut la acțiune. Ridiculizarea familiei, durerea mistuitoare a umilirii și focul rușinii în cazul în care iscoadele s-ar fi răzgândit cu privire la promisiunea lor – toate acestea i-au trecut scurt prin minte, însă a adoptat o atitudine de credință, nepermițând fricii să o abată de la eforturile de a păși spre eliberare și mântuire; ea se va lega de Dumnezeul lui Israel și de poporul Său. Mă întreb dacă Rahav se gândea la onorarea promisiunii iscoadelor, în timp ce îi privea pe oamenii înarmați de pe zidurile cetății, sau dacă, în așteptare liniștită, anticipa cu bucurie apropiata sa eliberare. Cred că, de fapt, ea doar a respectat aranjamentul cu cele două iscoade și, cu mare speranță și cu o încredere tăcută, aștepta împlinirea lui.

  Ceea ce se vede la exterior nu definește întotdeauna dorința intensă a inimii. Este posibil ca Rahav, de fiecare dată când auzise despre Dumnezeul lui Israel și despre minunile făcute de El, să le fi pus la inimă și să fi sperat ca eliberarea și o astfel de experiență să existe și în viața ei. Mintea sa era convinsă că idolii Ierihonului, oricare ar fi fost ei, nu puteau concura cu puterea, cu măreția și cu excelența Dumnezeului cerului și al pământului. Acceptarea ei plină de încredere, convingerea puternică și credincioșia neclintită au ancorat credința ei în Iehova, nu doar în cuvintele celor două iscoade. Auzind de minunile din trecut și de recenta trecere miraculoasă a Iordanului de către Israel, credința ei s-a legat strâns de realitatea că Dumnezeu Își respectă mereu cuvântul dat. Prezența chivotului a făcut să crească și mai mult credința ei, pentru că l-a recunoscut ca fiind simbolul puterii lui Dumnezeu, cu ocazia marșului în jurul Ierihonului. S-a ținut tare de asigurarea făgăduinței, cu bucuria că speranța ei va deveni realitate.

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Maureen Thomas

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...