Binecuvântări deghizate

  Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci în veac ţine îndurarea Lui! (Psalmii 107:1)

  Există o zicală: „Dumnezeu are grijă de bebeluși și de cei neștiutori.” Din fericire, am experimentat ambele cazuri. Spun ambele pentru că Dumnezeu mi-a permis să devin adult și să învăț din greșeli ridicole. Copil fiind, dar și ca adult, primăvara și vara erau o provocare pentru mine. Surorile, prietenele și verișoarele mele erau bucuroase de venirea primăverii și a verii, pentru că ele găseau plăcere în săritul coardei, jucatul șotronului și mersul cu tricicleta. În general, eu stăteam pe scări și doar priveam. Când eram întrebată de bunica de ce nu mă alături celorlalți copii, răspundeam: „E prea cald.” Dacă mă alăturam lor, îmi curgea abundent sânge din nas.

  Când am mai crescut, intoleranța la căldură s-a înrăutățit. Mă afecta în așa măsură, încât ajunsesem să gândesc că sunt pedepsită pentru vreun păcat pe care l-am comis. Ca tânără adultă, chiar nu îmi păsa dacă timpul era mohorât; ba din contră. Nu îmi dădeam seama că, dacă soarele nu ar mai străluci, omenirea nu va mai avea lumină sau apă. Nu ar mai fi vegetație, iar viața pe pământ ar înceta. Vara lui 2016 a fost cea mai fierbinte din câte îmi amintesc. S-au înregistrat 32 de grade Celsius în lunile iulie și august pentru mai mult de cincizeci de zile. Simțeam efectiv că mă coc de vie. Transpiram și afară, și în casă, chiar și cu aerul condiționat pornit. Plecam dimineața devreme de acasă pentru a face cumpărăturile și eram nevoită să mă întorc mai devreme decât prevăzusem, din cauza grețurilor sau/și a durerilor de cap. Făceam mai multe dușuri. Căldura îmi secătuia puterea și energia.

  Întinsă în pat în liniștea orelor de dimineață, parcă auzeam o voce: „Nu te mai plânge în legătură cu căldura. Tu ești binecuvântată! Mulţi și-au pierdut casele în Louisiana, bunurile lor personale și chiar viața. Unii locuitori ai Californiei au fost evacuați din cauza incendiilor. Cu câteva zile în urmă, o tornadă a distrus multe case în Ohio. Dumnezeu te-a apărat de multe.” M-am întrebat: Dacă ar fi să aleg între inundație, foc sau tornadă, care ar fi alegerea mea? Mulțumesc Domnului pentru căldură!

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru
  harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Cora A. Walker

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...