Articolul precedentSlujirea lui Dumnezeu (II)
  Articolul următorȘase zile, tot lucrul tău

  Recunoștință

  Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalmii 34:7)

  Ziua era luminoasă! O zi perfectă pentru o plimbare cu mașina. Îmi place să șofez. Ce potrivire perfectă! Conduceam spre casă după o excursie de sfârșit de săptămână. Era duminică dimineața, în intervalul 6:30–7:30. Atât peisajul verii târzii, cât și muzica ce se armoniza cu freamătul motorului și cu concertul pneurilor pe asfalt erau splendide. Copacii de un verde cald, florile sălbatice ocazionale și razele proaspătului răsărit se combinau ca să îmi îndrepte gândurile către minunățiile lui Dumnezeu și către recunoștința pentru izvorul nesecat al binecuvântărilor Sale pentru mine.

  Bucuria de a conduce era însoțită de dorința de a o face cu cât mai mare atenție posibilă. Astfel, mi-am făcut un obicei din a verifica constant oglinda retrovizoare, pentru a fi în siguranță. În acea ocazie, o privire în oglindă m-a conștientizat de faptul că un tir cobora dealul pe care tocmai trecusem și eu. Acest tir mergea prea repede. În timp ce continuam să apreciez viteza cu care venea, nu vedeam niciun indiciu că ar reduce-o. Se îndrepta direct spre mine – ambele vehicule eram pe aceeași bandă. Pe de o parte, ezitam să mă mut pe banda din stânga de frica unei treceri bruște a tirului pe acea bandă. Pe de altă parte, nu era prea mult spațiu în afara drumului, deci nu aveam unde trage pe dreapta. În timp ce mă rugam, am simțit îndemnul să accelerez cât de tare puteam, ca să evit sau să atenuez impactul, dacă era posibil. Viteza tirului era aceeași. Deodată, mâinile mele au sucit volanul spre dreapta, pe spațiul lateral al drumului. Acum mă așteptam să fiu lovită în partea stângă din spate a mașinii. Dar nu am simțit, nici nu am auzit lovitura impactului. Mașina mea era neatinsă. Cu mâinile tremurânde am parcat mașina într-o parcare laterală de lângă drum. Nu fusese niciun impact! Niciunul! Poate că șoferul tirului ațipise și s-a trezit în acele secunde critice și a răsucit volanul către stânga pentru a evita astfel mașina mea. Ştiu însă că îngeri cerești m-au protejat de un dezastru.

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Te vei alătura mie în a-I mulțumi lui Dumnezeu în fiecare zi pentru dragostea și pentru grija Sa fără egal?

  Cherryl A. Galley

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...