Despărțirea nu va mai fi!

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

Nu puteam să duc o sarcină până la capăt. Ultima mea sarcină, o fetiță, a durat cinci luni și jumătate și s-a sfârșit prin ceea ce medicii numesc avort spontan. Aștept cu nerăbdare să o pot crește pe Noul Pământ. Biblia spune, în Apocalipsa 21:4, că acolo „moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere.”

Dar, în loc de copii, am avut o cățelușă de 4 kilograme din rasa shih tzu care se numea Sadie. O iubeam pe Sadie ca pe un copil și mulţi o plăceau pentru că era foarte drăguță, de-a dreptul adorabilă. O luam peste tot. Ea mi-a fost alături în cele mai grele momente din viață și mereu părea că știe când să îmi sară în brațe și să-și pună căpșorul pe brațul meu. Când am devenit creștină și am început să predau studii biblice, ea îmi ședea alături și își legăna capul înainte și înapoi ca și cum înțelegea tot ce ziceam.

Din păcate, Sadie a îmbătrânit și s-a îmbolnăvit. Nu doream s-o pierd și, de aceea, nici nu voiam să recunosc cât de bolnavă era în realitate. Domnul a fost milostiv cu mine, știind că nu am fi fost în stare să o eutanasiem, nici eu, nici soțul meu. Într‑o zi, ea a sărit de pe canapea și ceva i s-a întâmplat, astfel că în zece minute a murit în brațele noastre. Am fost devastată, ca să nu zic mai mult.

Timp de trei luni am deplâns pierderea ei. Noaptea priveam la culcușul ei de pe podea, așezat lângă patul meu, și plângeam. Dar, într-o dimineață, pe când eram îngenuncheată pentru devoțional, L-am rugat pe Dumnezeu să preia El durerea despărțirii. Am auzit atunci în inima mea: Știu, căci și Eu am simțit durerea despărțirii de Fiul meu, când a murit pe cruce pentru păcatele tale. În clipa aceea am înțeles puțin din dragostea lui Dumnezeu pentru lume, deoarece L-a dat pe Singurul Său Fiu pentru a ne mântui din păcatele noastre, dacă le mărturisim și dacă Îl primim pe Isus ca Domnul și Mântuitorul nostru.

Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

Elaine Buchanan

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor