Articolul precedentTransplant de inimă
  Articolul următor6 din 49

  Despărțirea nu va mai fi!

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

  Nu puteam să duc o sarcină până la capăt. Ultima mea sarcină, o fetiță, a durat cinci luni și jumătate și s-a sfârșit prin ceea ce medicii numesc avort spontan. Aștept cu nerăbdare să o pot crește pe Noul Pământ. Biblia spune, în Apocalipsa 21:4, că acolo „moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere.”

  Dar, în loc de copii, am avut o cățelușă de 4 kilograme din rasa shih tzu care se numea Sadie. O iubeam pe Sadie ca pe un copil și mulţi o plăceau pentru că era foarte drăguță, de-a dreptul adorabilă. O luam peste tot. Ea mi-a fost alături în cele mai grele momente din viață și mereu părea că știe când să îmi sară în brațe și să-și pună căpșorul pe brațul meu. Când am devenit creștină și am început să predau studii biblice, ea îmi ședea alături și își legăna capul înainte și înapoi ca și cum înțelegea tot ce ziceam.

  Din păcate, Sadie a îmbătrânit și s-a îmbolnăvit. Nu doream s-o pierd și, de aceea, nici nu voiam să recunosc cât de bolnavă era în realitate. Domnul a fost milostiv cu mine, știind că nu am fi fost în stare să o eutanasiem, nici eu, nici soțul meu. Într‑o zi, ea a sărit de pe canapea și ceva i s-a întâmplat, astfel că în zece minute a murit în brațele noastre. Am fost devastată, ca să nu zic mai mult.

  Timp de trei luni am deplâns pierderea ei. Noaptea priveam la culcușul ei de pe podea, așezat lângă patul meu, și plângeam. Dar, într-o dimineață, pe când eram îngenuncheată pentru devoțional, L-am rugat pe Dumnezeu să preia El durerea despărțirii. Am auzit atunci în inima mea: Știu, căci și Eu am simțit durerea despărțirii de Fiul meu, când a murit pe cruce pentru păcatele tale. În clipa aceea am înțeles puțin din dragostea lui Dumnezeu pentru lume, deoarece L-a dat pe Singurul Său Fiu pentru a ne mântui din păcatele noastre, dacă le mărturisim și dacă Îl primim pe Isus ca Domnul și Mântuitorul nostru.

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Elaine Buchanan

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...