Articolul precedentActele de bunătate
  Articolul următorPovești în șase cuvinte

  Ajutor! Sunt mamă!

  Se poate lua prada celui puternic? Şi poate să scape cel prins din prinsoare? „Da, zice Domnul, prada celui puternic îi va fi luată, şi cel prins de asupritor va scăpa; căci Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi.” (Isaia 49:24,25)

  Ştiu că a fi tată sau mamă nu este pentru cei slabi. Se cer nenumărate competențe, similare cu ale unui soldat. Copiii nu vin la pachet cu instrucțiunile de utilizare sau cu vreun alt document pentru a te pregăti în vederea a ceea ce urmează. Ești însărcinată, iar în minutul următor ești proiectată într-un alt univers, mai de speriat decât un film științifico-fantastic. Este nevoie de un mare curaj ca să-i spui un „nu” hotărât copilului și de o inimă care să reziste potopului de lacrimi care ar amenința să izvorască din durerea unei simple căzături. Trebuie să fii capabilă să îngrijești copilul bolnav sau să-l liniștești când trebuie să i se facă injecția. Îți trebuie vigilență să hrănești bebelușul la 3 noaptea, să vezi semnele de traumă emoțională ascunsă, să stai trează când cel mic are febră sau sau când este nevoie să studieze până noaptea târziu. Educația copilului cere discernământ și o gândire ascuțită pentru a rezista încercărilor acestuia de a te trage pe sfoară și de profita de ocazii care par bune pentru a face năzbâtii.

  Chiar și dacă l-ai învățat, l-ai hrănit, te-ai rugat pentru el, i-ai cântat, l-ai implicat în devoțiunea familială, un copil poate decide să apuce pe alte căi, iar tu rămâi să te întrebi unde ai greșit. Ce ar fi trebuit să faci în mod diferit? Chiar dacă este greu de crezut, Dumnezeu i-a dat acelui copil aceeași voință liberă pe care ți-a dat-o și ție, ca mamă. Una dintre cele mai grele lecții pe care le vei învăța este să renunți la deținerea controlului și să depinzi de rugăciune și de făgăduințele Bibliei, pentru ca acel copil să fie în siguranță și să se întoarcă la Dumnezeu.

  Eu sunt mamă și, în timp ce scriu aceste cuvine, mă lupt cu acel simțământ că am făcut ceva greșit. Trebuie să stau pe margine și să privesc cum fiica mea, care nu mai este mică acum, face alegeri care știu că nu o vor avantaja. Pot doar să-i spun, să o rog și să sper că ceva din ceea ce am învățat-o va trece dincolo de ceața și de confuzia în care se află. Trebuie să abandonez dorința de control și să mă rog ca prăbușirea ei să nu fie atât de devastatoare, încât să o schilodească pentru toată viața. Trebuie să rezist – să mă prind de Dumnezeu și să-L rog să-mi dea putere să lupt pentru ea. Trebuie să cred că rugăciunile mele vor fi acum suficiente pentru a cere biruința pentru ea, până va avea și ea dorința să se roage.

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Greta Michelle Joachim-Fox Dyett

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...