Articolul precedentIntervenţii pozitive
  Articolul următorAnul celor șase împărați

  Trebuie să fi fost un înger

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. (Psalmii 91:11)

  Cumpărarea unei case mobile mai vechi, pentru a ne putea muta oriunde și oricând doream, era visul nostru. A venit și ziua aceea când am găsit ce căutam și, pentru mai mulţi ani, am petrecut iernile acolo. Desigur, când ai o casă mai veche, ai mereu tot felul de surprize: ai nevoie de o pompă de încălzire nouă, de un boiler nou; repară aici, repară dincolo. Centrala noastră funcționa foarte bine și eram fericiți.

  Într-o zi a venit la ușa noastră un om, spunând că este de la compania de gaz și că vrea să facă verificări la centrală, ca să se asigure că funcționează în parametri normali. I-am spus că nu avem niciun fel de problemă la ea, dar că era bine-venit să facă verificări. Ne-a spus că totul părea în regulă, dar că centrala era cam veche și că motorul s-ar putea opri în orice moment. Era de părere că ar fi înțelept să îl schimbăm. L-am întrebat cât ne-ar costa, dar el ne-a asigurat că nu va costa nimic. „Nimic” ni s-a părut un preț bun, așa că i-am spus omului să înlocuiască motorul, dar eram totuși nedumeriți cum de compania ne făcea cadou un motor.

  Mai târziu am vorbit cu vecinii noștri ca să vedem ce gândeau ei despre acel om de la compania de gaz care ne verificase centrala, dar toți erau surprinși de cele auzite.

  „Nu a venit nimeni de la compania de gaz la noi”, au spus vecinii. Ei ne credeau un pic confuzi, dar i-am asigurat că, într-adevăr, aveam un motor nou la centrală și că eram încântați de acest lucru.

  Am început să ne întrebăm ce se întâmplase, pentru că se părea că nimeni altcineva nu-l văzuse pe acel om. De ce venise doar la noi și de ce ne instalase un motor gratis? Nu cumva Dumnezeu știa că avem nevoie de un motor nou și a zâmbit când a decis să ne facă o surpriză cu ceva timp înainte de a avea nevoie? Nu vom ști pe acest pământ, dar noi credem că acel om trebuie să fi fost un înger trimis de Dumnezeu.

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea.

  Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Anna May Radke Waters

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...