Articolul precedentMăsura corectă
  Articolul următorLa ceasul al șaselea

  Epuizare?

  Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale. (Evrei 4:9,10)

  Am început o zi ca oricare alta: m-am trezit, m-am îmbrăcat, m-am spălat pe dinți. Apoi am mers la bucătărie să o felicit pe mama. Uitându-mă în ochii ei, am văzut o privire obosită. Mi-a trecut imediat prin minte: Arată adesea în acest fel sau doar acum?

  În acea zi, în mod special, urma să aibă loc un program de evanghelizare la biserica noastră și, desigur, mama se oferise să ajute, ca de obicei. La eveniment, am urmărit-o cu atenție cum îi ajuta pe alții, neluând nicio pauză.

  După ziua aceea aglomerată, am ajuns, în sfârșit, înapoi acasă. Mama mea s-a prăbușit pe canapea și a deschis televizorul, iar eu m-am cuibărit lângă ea. În acel moment, eram mulțumită că ia o pauză de care ochii ei obosiți spuneau că are nevoie. Apoi, telefonul ei a sunat și a spus cu un suspin: „Bine, vin imediat.” Am văzut-o cum își ia încălțările și se îndreaptă spre ieșire.

  Faptul că mama renunță mereu la timpul ei pentru a-i ajuta pe cei în nevoie este o trăsătură pe care eu o admir cu drag la ea. Totuși, după mai mulți ani, am învățat și despre necesitatea autocompasiunii. Aceasta înseamnă că acordăm importanță și propriei persoane.

  Creștini fiind, noi ne concentrăm pe slujirea altora pentru că Biblia spune așa. Desigur, o parte din datoria noastră creștină este să le servim altora, dar nu putem uita că trebuie să avem grijă și de noi înșine. Isus ne-a dat un exemplu excelent de punere deoparte a unui timp pentru revigorarea propriilor puteri, atunci când le-a subliniat ucenicilor importanța odihnei. Ellen White scrie, în cartea Viața lui Iisus: „Ei își puseseră tot sufletul pentru a lucra spre binele oamenilor, și aceasta le istovise puterea fizică și intelectuală. Era datoria lor să se odihnească.” (Ellen G. White, Viața lui Iisus, p. 360.)

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Alaysha Harris

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...