Ziua Taților

Tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

„Te-am sunat să-ți spun cât te iubesc, dar nu de Ziua Tatălui!” i-am spus râzând tatălui meu la telefon. Înainte să mă considerați cam ciudată, vreau să știți că îi spun aceste cuvinte tatălui meu în fiecare an, dar mă asigur să nu fie de Ziua Taților. Tata a fost mereu un nonconformist. El le-a spus copiilor lui că nu îi place să se simtă obligați să-i dea telefon sau să-i facă daruri cu anumite ocazii dinainte stabilite.

Pentru el, acestea nu însemnau prea mult. Astfel că i-am zis:

– Dar, dacă sun înainte sau după Ziua Tatălui, îți va face mai mare plăcere?

– Cu siguranță, a spus el.

Am dat din cap și am râs, pentru că acesta este tatăl meu.

Nu ştiu dacă tații voștri sunt sau nu la fel de neconvenționali ca al meu, dar eu vreau ca tatăl meu să fie sigur de dragostea mea, fie că este Ziua Taților sau oricare altă zi. Vreau să știe că îl iubesc, pentru că acesta este adevărul. Nu am avut relații apropiate cu tatăl meu dintotdeauna. Au existat perioade dificile, vreo câțiva ani, când nu prea voiam să vorbesc cu el din cauza unor conflicte și din pricina unor decizii pe care el le-a luat și pe care eu le-am dezaprobat total. Am fost indignată uneori. Dar am știut că nu este bine pentru mine să port în suflet acele sentimente de amărăciune, așa că le-am adus înaintea Domnului, în rugăciune. Știți ce mi-a răspuns Domnul? El mi-a spus: Iartă-l pe tatăl tău și nu insista asupra lucrurilor negative! Cinstește-ți tatăl! Spune-i că-L iubești! Nu a fost perfect, dar nici tu nu ai fost!

Acestea nu au fost lucruri prea comod de auzit, dar aveam nevoie să le aud. Tatăl meu a fost un tată minunat în multe privințe. El m-a ajutat de multe ori atunci când am avut nevoie. A petrecut multe luni lucrând la casa noastră, fără plată. Ne-a arătat dragostea sa în moduri pe care atunci le-am considerat fără importanță.

Deci, de Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

Te iubesc, Tati!

Lee Lee Dart

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor