Articolul precedentRăsplata
  Articolul următorȘase ani la câțiva centimetri de moarte

  Ziua Taților

  Tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

  „Te-am sunat să-ți spun cât te iubesc, dar nu de Ziua Tatălui!” i-am spus râzând tatălui meu la telefon. Înainte să mă considerați cam ciudată, vreau să știți că îi spun aceste cuvinte tatălui meu în fiecare an, dar mă asigur să nu fie de Ziua Taților. Tata a fost mereu un nonconformist. El le-a spus copiilor lui că nu îi place să se simtă obligați să-i dea telefon sau să-i facă daruri cu anumite ocazii dinainte stabilite.

  Pentru el, acestea nu însemnau prea mult. Astfel că i-am zis:

  – Dar, dacă sun înainte sau după Ziua Tatălui, îți va face mai mare plăcere?

  – Cu siguranță, a spus el.

  Am dat din cap și am râs, pentru că acesta este tatăl meu.

  Nu ştiu dacă tații voștri sunt sau nu la fel de neconvenționali ca al meu, dar eu vreau ca tatăl meu să fie sigur de dragostea mea, fie că este Ziua Taților sau oricare altă zi. Vreau să știe că îl iubesc, pentru că acesta este adevărul. Nu am avut relații apropiate cu tatăl meu dintotdeauna. Au existat perioade dificile, vreo câțiva ani, când nu prea voiam să vorbesc cu el din cauza unor conflicte și din pricina unor decizii pe care el le-a luat și pe care eu le-am dezaprobat total. Am fost indignată uneori. Dar am știut că nu este bine pentru mine să port în suflet acele sentimente de amărăciune, așa că le-am adus înaintea Domnului, în rugăciune. Știți ce mi-a răspuns Domnul? El mi-a spus: Iartă-l pe tatăl tău și nu insista asupra lucrurilor negative! Cinstește-ți tatăl! Spune-i că-L iubești! Nu a fost perfect, dar nici tu nu ai fost!

  Acestea nu au fost lucruri prea comod de auzit, dar aveam nevoie să le aud. Tatăl meu a fost un tată minunat în multe privințe. El m-a ajutat de multe ori atunci când am avut nevoie. A petrecut multe luni lucrând la casa noastră, fără plată. Ne-a arătat dragostea sa în moduri pe care atunci le-am considerat fără importanță.

  Deci, de Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Te iubesc, Tati!

  Lee Lee Dart

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...