Articolul precedentRăsplata
  Articolul următorȘase ani la câțiva centimetri de moarte

  Ziua Taților

  Tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

  „Te-am sunat să-ți spun cât te iubesc, dar nu de Ziua Tatălui!” i-am spus râzând tatălui meu la telefon. Înainte să mă considerați cam ciudată, vreau să știți că îi spun aceste cuvinte tatălui meu în fiecare an, dar mă asigur să nu fie de Ziua Taților. Tata a fost mereu un nonconformist. El le-a spus copiilor lui că nu îi place să se simtă obligați să-i dea telefon sau să-i facă daruri cu anumite ocazii dinainte stabilite.

  Pentru el, acestea nu însemnau prea mult. Astfel că i-am zis:

  – Dar, dacă sun înainte sau după Ziua Tatălui, îți va face mai mare plăcere?

  – Cu siguranță, a spus el.

  Am dat din cap și am râs, pentru că acesta este tatăl meu.

  Nu ştiu dacă tații voștri sunt sau nu la fel de neconvenționali ca al meu, dar eu vreau ca tatăl meu să fie sigur de dragostea mea, fie că este Ziua Taților sau oricare altă zi. Vreau să știe că îl iubesc, pentru că acesta este adevărul. Nu am avut relații apropiate cu tatăl meu dintotdeauna. Au existat perioade dificile, vreo câțiva ani, când nu prea voiam să vorbesc cu el din cauza unor conflicte și din pricina unor decizii pe care el le-a luat și pe care eu le-am dezaprobat total. Am fost indignată uneori. Dar am știut că nu este bine pentru mine să port în suflet acele sentimente de amărăciune, așa că le-am adus înaintea Domnului, în rugăciune. Știți ce mi-a răspuns Domnul? El mi-a spus: Iartă-l pe tatăl tău și nu insista asupra lucrurilor negative! Cinstește-ți tatăl! Spune-i că-L iubești! Nu a fost perfect, dar nici tu nu ai fost!

  Acestea nu au fost lucruri prea comod de auzit, dar aveam nevoie să le aud. Tatăl meu a fost un tată minunat în multe privințe. El m-a ajutat de multe ori atunci când am avut nevoie. A petrecut multe luni lucrând la casa noastră, fără plată. Ne-a arătat dragostea sa în moduri pe care atunci le-am considerat fără importanță.

  Deci, de Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Te iubesc, Tati!

  Lee Lee Dart

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...