Articolul precedentMarea trimitere
  Articolul următorMaximum șase centimetri

  „Nu ai lumini!”

  Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

  Era noapte și conduceam singură pe autostradă, iar în spate aveam o singură mașină. Mă urmărea îndeaproape. A început să semnalizeze cu luminile. Am accelerat căutând să mă opresc într-o parcare. Mi-au venit în minte diferite evenimente dezastruoase întâmplate noaptea târziu pe autostrăzi și cumpăneam ce ar trebui să fac. Am verificat portierele, să mă asigur că sunt încuiate. Speram să găsesc deschisă benzinăria. Am început să mă rog: „Doamne, păzește-mă Tu de orice rău!” Am început să și cânt „Pretutindeni cu Isus eu merg voios”. Dar mașina aceea mă tot urmărea, dând flashuri și chiar claxonând. Am apăsat pedala „la podea”, mărind viteza. Am spus: „O, Doamne, nu! Te rog, scapă-mă! Să nu mă ajungă din urmă!” Conduceam ca la cursele de mașini.

  Curând, mașina aceea m-a ajuns și era pe banda alăturată. Nu mai era nicio alta pe șosea. Șoferul a început să arate cu degetul mașina mea și, claxonând cu putere, a strigat: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Apoi s-a îndepărtat.

  În sfârșit, am văzut o ieșire și am oprit într-o parcare cu service. L-am rugat pe tehnician să verifice farurile. El mi-a spus că nu am lumini pe spate. Am bâjbâit încercând să pornesc și să opresc farurile, iar, în cele din urmă, am reușit să le aprind. Nu înțeleg cum reușisem să conduc mașina fără luminile de pe spate, pe o autostradă pustie, foarte târziu în noapte. Am început să cânt, să mă rog și să-L laud pe Dumnezeu pentru protecția Lui.

  Ar fi putut fi un înger sau doar un șofer grijuliu care trecea pe acolo? Nu am mai avut ocazia să văd acea persoană sau acea mașină. Tot ce îmi amintesc este caracterul grijuliu și altruist al lui Isus Hristos pe care acel șofer l-a manifestat, lăsând o impresie vie asupra mea.

  Dumnezeu mi-a zis: „Am creat lumina ca să alung întunericul.” Lumina lui Isus Hristos va cuprinde și va lumina totul în jur. Atunci când lăsăm o urmă a faptelor noastre bune, este aceasta ca o cărare complet luminată de jur împrejur sau doar o lumină parțială a faptelor evaluate de oameni ca fiind bune? Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!”

  Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Angenette Hill

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...