Articolul precedentÎn toată lumea
  Articolul următorMetoda celor șase pălării

  Dumnezeu este dragoste

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3:16)

  Ioan 3:16 are o semnificație specială pentru mine pentru că, deși eram adolescentă, nu știam să citesc, dar Dumnezeu a folosit acest text ca să-mi arate cât de mare este dragostea Lui.

  Eram cea mai mare dintre șapte frați. Pe timpul zilei, lucram din greu pe o plantație de bumbac din Waynesboro, Georgia, Statele Unite ale Americii, și nu puteam merge la școală. Când aveam șaptesprezece ani, unchiul meu ne-a salvat, pe mine și pe sora mea de cinci ani, de pe acea plantație și ne-am mutat în Elmira, New York. Viața mea a început să se schimbe. La nouăsprezece ani, aveam doi copii, doi băieți. Aveam inima împovărată pentru că doream să pot citi Biblia. O doamnă creștină în vârstă mi-a predat studii biblice, care m-au ajutat să învăț să citesc. Într-o dimineață m-am rugat cu ardoare lui Dumnezeu să pot învăța să citesc. Deodată, pe peretele din dormitorul meu a apărut un scris cu roșu. Surprinzător, am început să citesc acele cuvinte. Era textul din Ioan 3:16. Apoi am înțeles, prin harul Domnului, cât de mult mă iubește El. Pe atunci mă simțeam fără valoare, dar acele cuvinte puternice au vorbit inimii mele, asigurându-mă că El chiar mă iubește și că este preocupat de o păcătoasă ca mine.

  Am aflat apoi de Sabatul zilei a șaptea și m-am botezat, la vârsta de nouăsprezece ani, în biserica aceea care păzea Sabatul. A fost unul dintre cele mai bune lucruri din viața mea. Am început să citesc Biblia și cărțile lui Ellen White. Cu cât citeam mai mult, cu atât cuvintele lui Dumnezeu îmi păreau mai scumpe.

  Făceam tot posibilul să-mi cresc cei doi fii prin munca mea, ca îngrijitor în casele oamenilor – o muncă dificilă, dar Dumnezeu m-a asigurat că harul Său este suficient pentru mine și familia mea. Am învățat să mă încred zilnic în ajutorul Său. Într-o zi am aflat despre un program educativ pentru adulți. Dumnezeu mi-a dat o profesoară minunată, Anne Thurber, care m-a dus la cursurile serale de două ori pe săptămână, timp de patru ani, și care m-a ajutat cu scrisul și cu cititul.

  La vârsta de optzeci de ani, după un drum lung, sunt încă activă în slujirea bisericii și a localității mele. Dumnezeu mi-a dat harul să scriu o carte despre viața mea, care va fi publicată curând: Does Anybody Hear My Cry? (Aude cineva strigătul meu?) Dumnezeu este minunat. Eu trăiesc pentru El.

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  Ruby Adams

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...