Articolul precedentÎmplinirea misiunii
  Articolul următorȘase grade de separare

  Pentru binele nostru

  Cum deosebeşti tu aceste smochine bune, aşa voi deosebi Eu, ca să le dau îndurare, pe prinşii de război ai lui Iuda, pe care i-am trimis din locul acesta în ţara haldeilor. (Ieremia 24:5)

  Se părea că fusesem prinsă într-o vâltoare a nenorocirilor și la niciuna dintre situații nu aveam vreo soluție. Aveam probleme la locul de muncă, probleme relaționale, temeri legate de sănătate, pierderea unor oameni dragi și răni provocate de cei apropiați și dragi mie.

  Simțeam cum mă prăbușesc. Poate și tu ai simțit la fel. Poate chiar acum simți ceva asemănător.

  Crezi că Daniel era fericit cu situația înspăimântătoare în care se afla? Cu siguranță că se temea că nu va ieși viu din această nenorocire, fiind foarte tânăr când a fost luat din casa lui și dus în lanțuri într-o țară străină, unde a fost evirat și făcut sclav. Probabil a simțit că toată lumea lui se prăbușete, că totul se scufundă. Totuși…

  Daniel a fost trimis în Babilon chiar de Domnul, pentru „binele lui”, probabil pentru binele israeliților și chiar pentru țara în care se găsea acum. Evenimentele ulterioare au condus la succesul lui Daniel în Babilon, iar el a avut un impact pozitiv asupra celor din jurul lui și asupra întregii națiuni.

  Dumnezeu avea planuri extraordinare cu Daniel și a putut să le realizeze în viața acestui tânăr doar prin totala lui cooperare și dependență de El.

  Dumnezeu are planuri extraordinare și cu tine, și cu mine. El ne așază în anumite locuri; El permite circumstanțe speciale. Uneori, El alege să nu oprească să se întâmple anumite lucruri pe care noi nu ni le-am dori, ci le îngăduie.

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu.

  Dumnezeu ne iubește.

  Nu poate fi altfel.

  Carolyn K. Karlstrom

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...