Lasă-ți lumina să lumineze

Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

Miercuri, la ora 20:22, am primit un mesaj de la Lillian: „Roagă-te pentru prietena noastră, Vera (care are puțin peste treizeci de ani), asistentă medicală la Terapie intensivă, fiică a lui Dumnezeu, pasionată de salvarea de suflete. A făcut stop cardiac și acum luptă pentru viața ei.”

Nu au trecut nici douăzeci și patru de ore și joi, la 12:24, un alt mesaj mă anunța următoarele: „Din păcate, Vera se odihnește în Isus. Cu toții suntem triști. Ea a fost o stea strălucitoare pentru Dumnezeu.”

În acea zi de vineri am văzut o postare făcută de Sue din cealaltă parte a țării și un clip video despre Vera Onkoba. M-am întrebat atunci dacă nu cumva era femeia pentru care mă rugasem eu. Mi-am propus să îi trimit mesaj lui Lillian, dar am uitat. Apoi, în ziua următoare, sâmbăta, am primit un mesaj de la o prietenă, dar din greșeală am răspuns altei persoane. Mesajul meu a ajuns la Lillian. Când Lillian mi-a răspuns, mi-am amintit că voiam să o întreb despre Vera. Ea mi-a spus că persoana din clipul video era Vera. M-a întrebat dacă puteam să-i trimit și prietenei ei, aflate în depresie, videoclipul despre biruința Verei în lupta cu cicatricele din viața ei. La scurtă vreme după aceea, am văzut un alt material video de la Ariel, nora lui Sue.

Ariel spunea: „Ea [Vera] era cea mai măreață luptătoare în rugăciune și prima persoană căreia îi trimiteam mesaj când aveam nevoie de rugăciune sau încurajare. Întotdeauna îmi răspundea cu o făgăduință care era perfectă pentru nevoia sau situația mea – și puteai fi sigură că, atunci când spunea că se va ruga, ea chiar făcea acest lucru. Îmi amintesc cât de entuziasmată a fost că urma să filmeze acest material video cu Mark. Spera să fie un mijloc de inspirație pentru mulți oameni.”

„Nici nu știa ea atunci pe cât de mulți avea să îi influențeze – și chiar pe mai mulți după moarte, decât în viață. Ea m-a inspirat să Îl cunosc pe Isus mai bine, să Îi vorbesc ca unui Prieten, să descopăr binecuvântările Lui care se înnoiesc în fiecare dimineață. Vreau să preiau făclia pe care a lăsat-o ea și să fiu o luptătoare în rugăciune. Asta își dorea ea pentru fiecare om. Doar în cer vom ști câte vieți a atins și câte suflete au fost salvate datorită rugăciunilor Verei.”

Doamne, fă ca lumina noastră să lumineze la fel cum a luminat lumina Verei, în viața și în moartea ei.

Rita Kay Stevens

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor