Articolul precedentRebel fără cauză
  Articolul următorȘapte ani de acasă

  Răspuns la rugăciune

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

  Climatul economic recent de pe insula pe care o numim „acasă” a făcut foarte dificil să devii proprietarul unei case. Costul materialelor de construcție este foarte mare, deoarece acestea trebuie importate. Totuși, Dumnezeu pregătea o cale. După multă rugăciune și multe consfătuiri, am hotărât să începem construcția casei noastre. Din nefericire, dacă nu îți asiguri bine materialele de construcție de la locul construcției, șansele sunt foarte mari să rămâi fără ele, pentru că îți puteau fi furate, lucru pe care noi chiar nu ni-l permiteam. Pentru a evita aceasta, aveam nevoie de un container pentru depozitarea materialelor. Un prieten de familie a promis că ne va da unul. Astfel, am fi economisit trei mii de dolari. Trebuia să plătim doar transportul containerului până la locul construcției.

  Dar uraganul Irma ne-a vizitat înainte să putem face acest transport. Când, în cele din urmă, am recuperat containerul, acesta nu mai putea fi folosit. Am fost dezamăgită. Mă îngrozea gândul că va trebui să cheltuim din banii puși deoparte pentru materiale, dar știam că nu era nicio altă opțiune. Pentru ca situația să fie și mai rea, încercarea noastră de a găsi un container disponibil n-a dat roade. Inutil să vă mai spun cât de frustrată eram. Mama mea, femeie temătoare de Dumnezeu, era la noi în vizită în acea perioadă și m-a îndemnat să mă rog. Așa am și făcut. Dar nu puteam vedea o cale prin care să ocolim acest obstacol. Într-o dimineață, mama s-a rugat la altar și îmi amintesc că am rămas uimită cât de specifică a fost rugăciunea ei. Doamne, Te rog, scoate-le în cale un container care să aibă un preț bun, de preferat sub trei mii de dolari. Înainte de lăsarea, serii soțul meu m-a întâmpinat cu următoarele cuvinte: „Am făcut rost de un container, este gratuit!” Nu îmi venea să cred. În acea dimineață când noi ne rugam, rugăciunea noastră deja avea un răspuns. Doar că noi nu știam.

  Probabil ați auzit de zicala că ceea ce pentru unul este gunoi, pentru altul este o comoară. Ei bine, noi am simțit împlinirea ei. Un coleg al soțului meu încercase de ceva vreme, dar fără succes, să descarce un container folosit și, auzind povestea noastră, a fost mai mult decât bucuros să ni-l dea nouă.

  Prietenele mele, facem astfel tot timpul, nu-i așa? Ne stresăm pentru anumite lucruri pe care ar trebui să le lăsăm în mâna lui Dumnezeu. El făgăduiește să ne răspundă la rugăciuni chiar înainte de a-I cere. Dar trebuie să credem. Când avem îndoieli, să strigăm asemenea tatălui băiatului din Marcu 9:24: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!”

  Michal Herry-Romney

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...