Răspuns la rugăciune

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! (Isaia 65:24)

Climatul economic recent de pe insula pe care o numim „acasă” a făcut foarte dificil să devii proprietarul unei case. Costul materialelor de construcție este foarte mare, deoarece acestea trebuie importate. Totuși, Dumnezeu pregătea o cale. După multă rugăciune și multe consfătuiri, am hotărât să începem construcția casei noastre. Din nefericire, dacă nu îți asiguri bine materialele de construcție de la locul construcției, șansele sunt foarte mari să rămâi fără ele, pentru că îți puteau fi furate, lucru pe care noi chiar nu ni-l permiteam. Pentru a evita aceasta, aveam nevoie de un container pentru depozitarea materialelor. Un prieten de familie a promis că ne va da unul. Astfel, am fi economisit trei mii de dolari. Trebuia să plătim doar transportul containerului până la locul construcției.

Dar uraganul Irma ne-a vizitat înainte să putem face acest transport. Când, în cele din urmă, am recuperat containerul, acesta nu mai putea fi folosit. Am fost dezamăgită. Mă îngrozea gândul că va trebui să cheltuim din banii puși deoparte pentru materiale, dar știam că nu era nicio altă opțiune. Pentru ca situația să fie și mai rea, încercarea noastră de a găsi un container disponibil n-a dat roade. Inutil să vă mai spun cât de frustrată eram. Mama mea, femeie temătoare de Dumnezeu, era la noi în vizită în acea perioadă și m-a îndemnat să mă rog. Așa am și făcut. Dar nu puteam vedea o cale prin care să ocolim acest obstacol. Într-o dimineață, mama s-a rugat la altar și îmi amintesc că am rămas uimită cât de specifică a fost rugăciunea ei. Doamne, Te rog, scoate-le în cale un container care să aibă un preț bun, de preferat sub trei mii de dolari. Înainte de lăsarea, serii soțul meu m-a întâmpinat cu următoarele cuvinte: „Am făcut rost de un container, este gratuit!” Nu îmi venea să cred. În acea dimineață când noi ne rugam, rugăciunea noastră deja avea un răspuns. Doar că noi nu știam.

Probabil ați auzit de zicala că ceea ce pentru unul este gunoi, pentru altul este o comoară. Ei bine, noi am simțit împlinirea ei. Un coleg al soțului meu încercase de ceva vreme, dar fără succes, să descarce un container folosit și, auzind povestea noastră, a fost mai mult decât bucuros să ni-l dea nouă.

Prietenele mele, facem astfel tot timpul, nu-i așa? Ne stresăm pentru anumite lucruri pe care ar trebui să le lăsăm în mâna lui Dumnezeu. El făgăduiește să ne răspundă la rugăciuni chiar înainte de a-I cere. Dar trebuie să credem. Când avem îndoieli, să strigăm asemenea tatălui băiatului din Marcu 9:24: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!”

Michal Herry-Romney

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor