Articolul precedentMarcus Antonius Felix
  Articolul următorPorunca a șaptea

  Locul din care se transmite ecoul

  Opriți-vă și să știți că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. (Psalmii 46:10)

  Unul dintre locurile mele preferate de vizitat în Washington, D.C. este Capitoliul Statelor Unite ale Americii. În National Statuary Hall există un loc din care se transmite ecoul. Dacă stai într-un loc anume și șoptești ceva, cuvintele tale pot fi auzite de cineva din cealaltă parte a camerei. De fapt, o persoană care este mai departe ar putea auzi mai clar decât una de aproape. Cred că Dumnezeu dorește ca noi să ne stabilim în viață un punct din care se aude ecoul, din care să Îl putem auzi când ne vorbește. Uneori, înconjurați de atâtea lucruri care concurează pentru a ne câștiga atenția, este greu să auzim vocea Lui blândă, liniștită. Dacă și tu ești ca mine, probabil că îți stau în față nenumărate îndatoriri care trebuie rezolvate, toate, astăzi.

  Și acum, să fim sincere: petrecem timp și cu unele lucruri care nu sunt chiar atât de importante. Deși promitem să ne luăm timp pentru Dumnezeu, uneori tot ce ne rămâne este o rugăciune spusă pe fugă și citirea în grabă a devoționalului sau a unui verset biblic. Cred că Dumnezeu va accepta chiar și acest timp petrecut în grabă, dar El tânjește după un timp liniștit pe care să Îl petreacă adesea cu noi.

  Dumnezeu ne-a creat să avem o relație personală cu El. El tânjește să ne șoptească dragostea Sa în urechi și în inimă. Dar, pentru a-L putea auzi, trebuie să stăm în tăcere. Trebuie să învățăm să ne liniștim mintea, să nu mai vorbim, ci doar să ascultăm. Când credem că nu Îl putem auzi pe Dumnezeu, este pentru că El ne vorbește în șoaptă, astfel că trebuie să ne apropiem de El, să stăm în liniște și să ascultăm glasul Său blând.

  Caută momentele de liniște. Mie îmi place să mă trezesc dimineața înaintea celorlalți. Într-un loc liniștit, prima dată înalț o rugăciune scurtă, cerându-I lui Dumnezeu să îmi liniștească mintea, inima și sufletul, astfel încât să Îl pot auzi când îmi vorbește. După aceea, citesc un verset sau un pasaj din Scriptură, un gând devoțional sau alte scrieri biblice. Dar cel mai important, meditez asupra pasajului din Scriptură preț de câteva minute, încercând să ascult și să înțeleg ce îmi șoptește Dumnezeu.

  Când am început acest obicei, puteam sta liniștită doar câteva minute înainte ca gândurile să-mi fugă la lista de lucruri pe care le aveam de făcut în acea zi. Dar, pe măsură ce am continuat să stau în tăcere în prezența lui Dumnezeu, sufletul meu a început să tânjească după mai mult și timpul petrecut cu Dumnezeu s-a lungit. Cu cât Dumnezeu îți va vorbi mai mult, cu atât vei dori să Îl asculți mai mult. Sufletul meu tânjește după locul meu în care pot auzi ecoul. În acel loc, știu că voi găsi pace, mângâiere, încurajare, speranță și bucurie.

  Elaine Oliver

  Carolyn Sutton
  Un devoțional zilnic scris de femei, pentru femei

  Din aceeași categorie

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...